MENU
timp1

de • 24 aprilie 2013 • adevărurile meleComentarii (7)

timp

Transpiram sub prosoape 5 femei în sauna aia. Eu, cea mai în etate -restul abia dacă împliniseră cu 10 ani mai puţin. Stăteam aşa, la zeci de grade şi sporovăiam cum fac muierile cînd se adună în locuri întunecoase şi fierbinţi. Aflaseră mai înainte ce vîrstă am şi se minunaseră – la fel cum mă entuziasmam eu, cu 12 ani în urmă, cînd 35 de ani mi se părea o vîrstă foarte înaintată, căreia îi potriveam în cap o figură de doamnă permanentată şi cu sprîncene foarte pensate şi cunoşteam o colegă care arăta tînără şi proaspătă deşi avea 33 şi povesteam tuturor cît de tare e să fii atît de bătrînă şi să arăţi aşa de mişto. Sigur că voiau să ştie ce fac – în afară de sport. Şi le povesteam despre cam ce mănînc eu zilnic şi se minunau şi mai tare, cum adică ai timp să îţi prepari mîncare şi smoothiuri dimineaţa şi ai copii şi job şi vii şi la mişcare, că noi nu avem timp. Au douăjşiceva de ani, zero copii şi nu au timp.

Am alergie la sintagma asta. Îmi ies bube la gură dacă o mai aud. Zilnic vorbesc cu oameni care nu au timp să citească, nu au timp să facă sport, nu au timp să manînce sănătos, nu au timp să existe. Pentru care corcoduşii au înflorit degeaba, rubarbărul stă pe tarabe degeaba, soarele străluceşte pe cer degeaba, că ei nu au timp. Sunt prea ocupaţi să se umfle cu cola şi cafele de la automate, fast-food şi mîncăruri procesate, să îi bîrfească pe ceilalţi, să se uite la Suleyman şi Noră pentru mamă, să stea pe terase la bere, să zacă uitaţi în faţa monitoarelor, să fumeze ţigară după ţigară, să se bronzeze pînă la o nuanţă vomitivă de portocaliu la solar, nu au timp şi bani de prostii. Sigur, cu toţii muncim. Iar în timpul liber vrem să ne relaxăm. Păi eu vreau să mă relaxez, nu să îmi bat capul cu cărţi complicate. Să zac, nu să fac sport.  Să mănînc ceva ce îmi place, o ciosvărtă, un cîrnaţ, un hamburger, o porţie unsuroasă de cartofi prăjiţi, nu sănătos.

Oamenii pur şi simplu nu au timp şi porniri pentru ei înşişi. Doar împotriva lor.

7 răspunsuri la postarea timp

 1. amalia spune:

  Daca vrei, gasesti timp. Daca nu, sunt mii de scuze pe lumea asta :)) .

 2. Roberts spune:

  waw, cat adevat si ce transant vprbesti! bravo!

 3. boeriu adina spune:

  Ffff adevarat!de ar citi articolul si acei care n-au timp…esti un exemplu bun de urmat!!

 4. Anca spune:

  Imi propun de multa vreme sa ies cu bicicleta in fiecare seara (mai ales de cand am aflat ca am tiroida)macar jumatate de ora dar mereu imi trece timpul prea repede,il iau pe bebe de la gradi,cina ptr el si ptr noi,strang putin prin casa si nu stiu cum si cand e trecut de 11 noaptea…Cred ca trebuie sa fiu mai convingatoare cu mine:)

  • Ovana spune:

   Troida o are toata lumea Anca,poate o boala a tiroidei 🙂
   Glumesc,dar nu ar fi rau sa-ti faci timp pentru sport,incearca si ceaiuri ,tincturi si mananca macar o saptamana-doua vegetarian……….cu toate ca e prea scurt timpul,s-ar putea sa ai surpriza cand gatesti cu carne sa ti se para ca miroase tare urat….

 5. Mihaela spune:

  Culmea e ca la 20 si ceva de ani, nu aveam timp. Lucram de la 13 la 24…pe drum spre casa infulecam un meniu Big Mac cu Cola si ma uitam la film pana la 3 dimineata. Dupa ce m-am maritat mi-am facut timp. Eram doi si ne placea sa fim impreuna. Imi aducaminte un picnic in Vama, in Martie. Venisem de la cabinet si ma intreaba „Vrei in Vama?”. „Stai sa pun mancare in ceva”. Dupa ce am nascut aveam timp pentru ea. Apoi am invatat sa imi fac timp. Cred ca desi nu stau o clipa, acum am timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *