MENU
ciresi

de • 22 aprilie 2015 • jurnalComentarii (23)

22 aprilie 2015

(București, a patra și ultima săptămînă)

Sunt momente în care mă simt înfrîntă, îngenucheată. Îmi vine să zic: gata, nu mai pot. Plec acasă, descurcați-vă fără mine. Apoi îmi dau seama că nu pot. Și respir în pătrat, cum m-ai învățat tu. Și îmi zîmbesc, cum m-ai învățat tot tu.

E oribil de multă muncă. Informație. Și dorul de casă și de copii și senzația că sunt aici dintotdeauna și că m-aș putea chiar obișnui cu ritmul și nebunia astea. Iar asta mă sperie cel mai tare. Că m-aș putea lăsa atrasă în caruselul ăsta dement și să nu mai fac nimic decît să dorm și muncesc și să nu mai citesc, scriu, să nu mai fac nimic din tot ce îmi place și trebuie să fac.

G. zice că pînă acum am fost parțial detașată și am mirosit florile și am privit cerul (are dovezi în acest sens, m-a fotografiat făcînd-o), că într-o părticică de creier am continuat să fiu poetă și să scriu și acum, că începem producția, trebuie să deconectez zona aia și asta mă panichează.

Could be. Oh, desigur, acum pentru o vreme voi vorbi romgleza, în cap mai ales, cum pățesc atunci cînd îmi stîlcesc limba prea mult, de dimineața pînă seara. Stupid me!

Apoi m-am trezit rulînd pe autostradă către București, cu un apus cînd roz, cînd portocaliu în retrovizoare, cu G. dormind în dreapta și o americancă tînără căreia îi place Tarantino și Garcia Marquez ascultînd și cîntînd împreună cu mine sound-trackul Pulp Fiction.

That’s my favourite scene! You know that there is no such a restaurant like Jack Rabbit Slims in LA? It was the first thing that I looked for when I got to LA. And it doesn’t exist!

Zîmbim. Rulez mai departe cu viteză, timpul ne calcă încontinuu pe urme, suntem mereu în întîrziere, dormim tot mai puțin.

7 (șapte) zile.

It’s gonna be great. It’s gonna be great, îl aud pe „creative” plin de entuziasm tipic american în timp ce scriu asta.

Yeah, it’s gonna be fuckin’ great. All along.

And then you die.

 

 

23 răspunsuri la postarea 22 aprilie 2015

 1. ela spune:

  Americani, productie, creative… Hm. Petra, joci intr-un film?

  • Petronela spune:

   joc pă naiba, aia mi-ar mai lipsi, să joc în filme :))
   nu vreau să fac pe interesanta și secretoasa: lucrez într-un proiect, pe partea de producție, pentru canalul Travel Channel.

 2. alex spune:

  joaca de mult. si citim si noi scenariul mereu. 🙂

 3. Raj spune:

  Sarumana si geaca cea maro, dna Petronela. Vam citit cu atentie si sa stiti ca si io aveam momente cand eram ingenunchiat, dar dela beutura, ca-mi placea mastica. Intr-1 timp beam bere de stingeam incendiile pisandu-ma pe ele, pana la sosirea pompierilor, ceea ce mia atras titlu de pompier de onoare. La volan si la soacramea urcam numa beat, penca alminterea naveam coraj. Soacramea statea la etaju VIII si ca sa intru pe sub pelea ei, o urcam in brate. Ea se opunea ca voia cu liftu, da io nu si nu. Ieri, 1 tip intr-1 troleu beat muci , cand controloarea ia cerut biletu la control, ia zis ca il arata daca si ea ii arata beletu ei, ca si ea circula cu troleul. Cum ea navea bilet, nici ea nu ia aratat biletu. Daia zic io cai bine sa circulati manga…

 4. Raj spune:

  Acuma poate vi se pare ciudat ca faceam pipi pe incendii, dna Petronela, dar sa ridice mana cine nu a stins 1 incendiu, macar odata in viata lui/ei, pisandu-se pe 1 incendiu….

 5. Raj spune:

  Dnu Alex, daca nus prea indiscret, va pisati des pe incendii ?

  • alex spune:

   am incercat o data, raj. eram si eu baut si nu am observat ca a turnat cineva benzina pe foc chiar in momentul ala. noroc ca ma balanganeam spre inapoi, ca daca ma balanganeam spre in fata, imi spuneai alexa, acum :))

  • Raj spune:

   Dnu Alex, trebue o aparatoare de azbest la carici, dnu meu. Vaz ca nu sunteti ingenios si nu va duce mintea cand stingeti incendiile cu putza. Io si cand fac pipi la gard printe uluci, am la cocosel oaparatoare, 1 fel de botnitza, caci odata ma muscat 1 caine rau prin gard de scuzati expresia. Trebuia sa dau stapanu in judecata caci pe cusca nu scria caine rau muscator de pule prin gard, ci scria „”caine bun””. Astia care mint poporu cu inscrisurile de pe custile griveilor, ar trebui reclamati la CEDO…

 6. Raj spune:

  Cand mai incoa la batranete mam pisat piun incendiu, din cauza jetului anemic dela prostata, focu nu sa stins si miam atras ura si dispretu urbei, caci in loc sa sun la unu unu doi, io am incercat din toata inima si vezica mea sa rezolv incendiul. Acuma am rezolvato si cu prostata, nu ma mai pis pe papuci , ci direct pe genuchi, iar nevastamea pentru ca ma iubi, mia cusut pe genuchii nadragilor niste folie din plastec…

  • radu spune:

   Esti criminal!!!! :))))))))
   Mi-au dat lacrimile de la atata ras inabusit, ca trebuie sa recunosc ca sunt la job si citesc pe-ascuns…si blogul si commenturile tale. Esti de departe cel mai fara de pereche personaj de forum din cati am vazut.

 7. Raj spune:

  Dnu Radu , sluga ! Puteti sa radeti in voie, dar pentru aceasta folositi o punga, domnu mieu. Radeti in punga si rasuciti-o repedea la capat ca rasul sa se mentina intransa si deschideti-o atuncea cand sefu dv. va zice 1 banc rasuflat. Sa vedeti ca o sa va creasca salariul, o sa va avanseze si o sa va dea 1 sejur pe malu bulgaresc al Marii Negre. Oi fi io fara pereche din puntu dv. de vedere, dar sincer io crez ca dna Petronela o mai ia peste nasucu cel in vant de la unii, precum ca cica o fac de ras. Io o iubi pe dna Petronela ca are o guritza sio dantura pe care o pup in virtual, ca virtual am deslegare dela dansa sa o pup, iar pe cele 2 vlastare ale dansei le pup cu mult drag pe frunte si pe crestet. Pe cea mai naltuta care seamana cu taicu ei, e mai greu so pup pe crestet, asadar la vara cand ma voi duce la Brasov sa ma talnesc cu Costel Balteanu, voi lua cu mine si cusca lui Pulica, dulaul mieu, ca sa ma urc pe ea ca so pup pe crestet pe dra dnei Petronela, penca pana la vara imi voi ucide cu sange cald dulaul, ca iar a depus la picioarele nevestemii stecla cu beutura pe careo ascunsesem intro groapa pe care am sapato in acest sens. Pt. ca-s 1 tip blajin e imposibil sami ucid dulaul cu sange rece. In +, dulaul ma scoate din sarite pt. ca are erectii dese, nu ca mar f-te invidia dar mie teama sa nu vaza fimea cea mica care are 18 ani si 1 luna. Si in al 2-lea +, ma face de ras cal striga pe dulau „Pulica hai la fata sati dau oase !”” , iar vecinii isi dau coate, ca nui frumos ca o fata din clasa mijlocie , cu 1 nivel de trai decent, sa zica pulica…

 8. Filostenie spune:

  Nene Raj, respect pt. reteta poate o puteti pune pe vre-un sait culinar? (de tinut minte pusul la frigider, ca nu prea rezista la temperatura camerei peste 4 ore + si eticheta sa nu o fure colegii. Important!)

  Deslegarea virtuala – asta-i vre-un site? Eu am un fost prieten care m-a intrebat de astfel de lucruri, dar n-am stiut ca sunt in realitate, si nu mai suntem prieteni ca el pe catelul meu l-a lovit la burta si la buric si catelul a fost nesigur daca sa muste sau nu si s-a uitat la ochii mei si a fugit sub canapea. Pe catelul meu il cheama Unu care e nume frumos. Copii a vrut sa- cheme „Nimeni” da’ ne-am enervat toti si tare mult. Cat despre erectiile cainelui domniei tale, 5 minute la frigider face minuni! (Sa nu dea iama la pungile de ras!!!)

 9. Ella spune:

  Te-am zarit joi pe la 12 prin Centrul Vechi, erai grabita, dar tare te-as fi oprit un minut 🙂 Mai erai cu o tipa.

  • Petronela spune:

   m-au mai oprit oameni de cînd sunt aici. din păcate, sunt tot timpul cu treabă. da, eram grăbită, eram cu colega mea.

  • IONELA spune:

   Așa mare e Brașovul față de București încât eu aici n-am dat niciodată de tine si acolo într-o lună te-a văzut atâta lume?Și încă nu te-au oprit toți cei care ar fi vrut să o facă 🙂

  • Raj spune:

   dama 9 in centru vechi…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *