MENU
Photo on 2014-01-13 at 19.17 #3

de • 14 octombrie 2014 • adevărurile meleComentarii (12)

5 years after

Am găsit prin foldere postul ăsta din 2008 şi am rîs tare de mine. Pe vremea aia aveam un blog anonim şi primisem leapşa asta de la o gagică pe care o citeam. Mi-am dat seama că nu m-am schimbat prea mult. Doar că răspunsurile nu mai sunt valabile. Viaţa mea s-a schimbat. Azi aş răspunde altceva la cel puţin 3 dintre întrebări.

 

Dacă ai afla azi că mai ai de trăit exact 5 ani, ce ai face începând de mâine?

Hm. M-aş bucura foarte tare. 5 ani sunt o grămadă de timp. Ar fi vestea bună că nu mor sigur 5 ani Peste 5 ani fetele mele ar fi mari, aşa că aş respira uşurată că timpul e atât de îngăduitor cu mine şi îmi permite să le cresc încă 5 ani. Asta fiindcă eu deja am trăit senzaţia că mor acum , după ce m-au îngropat nişte zăpezi. După ce treci prin asta, cam trăieşti fiecare zi ca şi cum ar fi ultima, deşi sună clişeic. Aşadar nu aş face nimic special faţă de ce fac acum. Să trăiesc cu bucuria că sunt vie.

Dacă ai câştiga un milion de euro neimpozabil, ai continua să faci ce faci acum?

Nu. Poate. Cred că nu, totuşi. Aş pune degetul pe hartă şi mi-aş lua fetele, câteva sute de cărţi şi filme şi m-aş izola undeva, între oameni mai puţin alteraţi şi într-un sistem mai corect. Nu mi-aş lua Cayenne şi nici o vilă cu 9 camere.

Peste 15 ani, ce ai vrea să scrie pe prima pagină despre tine, în cel mai important ziar din ţară?

Nimic. Dacă nu ar scrie nimic, ar însemna că sunt bine.

Ce vrei să spună prietenii tăi despre tine la ceremonia ta funerară?

Adevărul gol-goluţ.

Dar pe piatra ta funerară ce vrei să scrie despre tine?

„Aici, sperăm, se odihneşte, în sfârşit. A trăit dement, a iubit dement, a murit dement. Dement, nu decent”

Când erai mic ce le răspundeai celor mari la întrebarea: Tu ce vrei să te faci când vei fi mare?

Cred că mai degrabă spuneam ce NU vreau să mă fac. Lista e destul de lungă, nu vă plictisesc. Trebuie spus că am reuşit. NU sunt nimic din ceea ce NU mi-am dorit să fiu, ceea ce nu face însă reciproca valabilă.

Dacă ai putea acum să te proiectezi în viitor, în ultima zi a vieţii tale şi să îţi iei un interviu, care sunt alea 3 întrebări pe care ţi le-ai adresa?

Ai iubit măcar jumătate din cât de mult cât ai fi putut iubi?

Ai învăţat măcar jumătate din cât ai fi putut învăţa?

Ai fost măcar pe jumătate o mamă atât de bună pe cât ai fi putut fi?

12 răspunsuri la postarea 5 years after

 1. 3.14... spune:

  „Ai iubit măcar jumătate din cât de mult cât ai fi putut iubi?”
  Ce inseamna „jumatate”?

  • lyv spune:

   pi pe doi :)))

  • 3.14... spune:

   da, buna analogie.
   e defazaj, dar nu e f grav ca la pi… 🙂
   si probabil el e cel ramas in urma, c-asa e-n tenis

  • lyv spune:

   n-am inteles nimic…

  • 3.14... spune:

   nu e nimic complicat. (de)formatia tehnica m-a dus repede catre fizica de liceu. o diferenta (de faza) egala cu pi inseamna totala opozitie iar pi pe 2 e ceva mai putin grav, doar o ramanere in urma. suna aiurea un comentariu cam tehnic pe un blog de scriitura…

 2. andreea spune:

  …minunate raspunsuri…iar intrebarile de la sfarsit m-au pus pe ganduri… si totusi, la care dintre ele ai raspunde altfel?

 3. Raj spune:

  Io visam sa fiu miner, dna Petronela. Mior placut mereu munca de jos, beutura, si plantatu de flori in peata universitatii. Va urez spor la munca la fiecare, am un unchi la satu mare…

 4. Raj spune:

  La intrebarea daca ai iubit pe jumate din cat ai fi putut iubi, e in cazu meu. Cand fac treaba aia cu nevastamea, thocmai cand fac treaba aia cu nevastamea, scuzati expresia, ma suna cate un amic si ma intreaba daca nu merg la una mica. Apelatu asta se intampla cand sunt la jumatea babardelii, sar repedea da pa nevasta sio tulesc la bodega…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *