MENU
silence

de • 2 mai 2014 • dinorfine, jurnalComentarii (6)

dinorfine: altă primăvară

jurnal, 7 martie 2011

şi ai fi zis că toţi salvamontiştii sunt frumoşi, înalţi, cu pătrăţele pe burtă, dar nu. la fel cum ai fi zis că trebuia să fie primăvară deja, lavanda înverzită pe terasă dar ningea al dracu de tare în văgăuna aia de munte, îmi viscolea fix în mufarină în timp ce transmiteam în direct la televizor, toate weekendurile mele arată aproape la fel dar joi seară, mi-au promis, fix pe la ora 7 şi 24 de minute, vine primăvara înapoi. mă tot gîndesc unde să o ascund să o ştiu numai eu fiindcă pare că ninge de cînd m-am născut, pare că e iarnă dintotdeauna, alb gri alb, frig de peşteră din mezolitic, fufe cu UGGuri şi căciuli de blană. primăvara asta durerile de stînga şi femeile veninoase trebuie ignorate, mi-e clar acum, poţi fi bine, poţi fi singură, poţi fi. poate că şi iarna asta prelungită mi-a amorţit instinctele, mi-e teamă că soarele va dezgheţa doar dureri criogenate, doar capete de nervuri irita(n)te, doar respiraţii oprite ca o lovitură în plexul solar.
aseară i-am spus prima oară celei mari că mi-a salvat viaţa deşi ar fi trebuit să i-o spun mai demult că dacă nu era ea mică şi inconştientă în pătuţul cu albăcazăpada şi cei 7 pitici eu aş fi murit cînd a murit el. dar sinuciderea nu e opţiune cînd din pătuţul cu zăbrele te privesc doi ochi mici, produs finit.
şi în fiecare an mi-e tot mai limpede: primăvara nu e un nou început decît pentru plante.

(acest text face parte din foiletonul depresiei despre care vorbeam aici)

6 răspunsuri la postarea dinorfine: altă primăvară

 1. Vio spune:

  Like like like

 2. Diana spune:

  Pătuț din acela am avut și eu…

 3. Cred spune:

  Sunt sigur ca exista mult mai multe motive decat cei doi ochi din patut…si tu stii bine asta, cred. acolo undeva in adancul sufletului tau de copil prins in trup de femeie

 4. vaidecapumeu spune:

  unde naiba să plec când scrii așa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *