MENU
singuratate

de • 20 mai 2014 • bucăți de mineComentarii (11)

ciuma

jurnal, mai 2010

nu pot scrie. nu pot nici respira încă bine.

un singur gînd, se roteşte încetişor, enervant, bîzîitor, ca o muscă pe care o tot alungi şi nu se lasă păgubaşă.

nu ştiu ce sunt. cine.

sunt ca insula din Lucia y el sexo. nu am rădăcini. poate de asta ameţesc, aşa, uneori. pentru că plutesc pe ape nesigure, fără să mă pot ancora în nimic. dedesubt, doar caverne. mii de caverne. forate de fiecare om care mi-a trecut prin viaţă, bărbat sau femeie şi a lăsat un gol, pe care nu l-am mai putut umple apoi niciodată. nu sunt goală, sunt o mulţime de goluri.

încerc în gol, ca o bicicletă căreia i-a sărit lanţul iar eu pedalez, pedalez, ard energie, transpir, dar în gol, în gol, în gol.

le-am spus:

trebuie să mă uitaţi. sunt ca o boală.  o ciumă. o boală cumplită, letală. asta înseamnă femeie letală.

să fii o boală care ucide şi să nu te poţi opri. imaginează-ţi că ciuma ar avea conştiinţă. nu, nu ciuma, căci ciuma e urîtă. cancerul. el te mănîncă doar din interior. imaginează-ţi că ar şti că dacă te cuprinde în braţe, te va ucide. nu pe loc. ci lent, chinuitor. să ştie şi să nu vrea, dar să nu se poată abţine.

mai există femei. le iubeşti, le regulezi, le uiţi. dar cu mine e ceva. poate că vulva mea emană venin, care apoi se răspîndeşte în corpurile bărbaţilor şi îi paralizează. poate că nu sunt umană. poate că ceva, drăcesc sau îngeresc, mă animă. sunt îngrozită. mă uit în oglindă. poate ceva malefic să se ascundă sub privirea asta? ce sunt, ce ascund şi nici eu nu înţeleg?

 

20 mai 2014

cu regret vă anunţăm că, anul acesta, ziua de 21 mai se suspendă, din pricina unei erori cosmice. numele acestei erori va fi trecut, deocamdată, din motive de securitate, sub tăcere. vă mulţumim. ne auzim pe 22 mai.

11 răspunsuri la postarea ciuma

 1. Radu spune:

  Hahaha.
  Chestia aia cosmica incepe la pe 21 la 23:59 si se termina 24 de ore mai incolo. Iar tu mai ai din momentul asta mai putin de 14 ore sa-ti gasesti un stilp. Sau copac, sau tufish, vezi tu care e mai trendy.

 2. vlad spune:

  va fi o zi cu soare, suspendata. Sa-ti intre soarele-n suflet.

 3. mihai brad spune:

  din perspectiva lu’ radoantza povestitorul din buchia fizicii (numele meu fiind radu, de fapt- mihai b[nume familie]rad[u] este un pseudonim folosit pe cand ma scriam), asta suna cam asa: ziua de maine va fi 22.
  ndeci , pe maine :))
  (kiddin’ , sunt alegerile tale, respectam , asadar)
  (+sa nu uit de partea cu vulva : se cheama impregnare. In Dune am intalnit asta , copchil fiind. Mi a placut cum suna 🙂 . M am chiar si jucat cu energia din zona – sau felul asta de a f**e. Mmmm mult de zis, ma asteapta kidul sa il umflu de la gradi, mai fain la soare cu dada )

 4. Simona Sandu spune:

  De cate ori te citesc simt ca as vrea sa-mi fii prietena! Te imbratisez cu putere si iti trimit doar ganduri de bine, sa te invelesti in ele, in ziua cea suspendata!

 5. antonia spune:

  citat:
  ….cum spunea nea Goethe ( care intelegea perfect logica si simbolul omului modern ), fiecare ins este pentru tovarasul sau – in a carui prezenta traieste mai indelungat – un demon; adica, forta care ii naruieste icoana despre sine…

  Mircea Eliade: Fragmentarium

  …eu cred ca vulva este plasata gresit, in centru. si, in prim plan. ea, e ok. cu icoana, acolo e mai delicat. icoana mea despre mine. nu foloseste la nimic sa dai timpul inainte, timpul prezent e satios si cel trecut e valorizator si copt. nu e nimic de asteptat, miine, spre care suntem biciuiti sa alergam, e fals, opinia mea. construitul miine, de azi, e fals.
  eu mizez pe continuitate, cu orice pret, caci un pret se pune pe tot. am verificat, isi merita valoarea. iar aceasta continuitate valoroasa se cladeste, intre altele, pe compromisul reciproc si inteligent. pe concesia reciproca.
  depinde de oricine, de tine, de mine, in definitiv, nu putem avea si untul si argintii din vinzarea lui…
  20 mai voios iti doresc!

 6. Rexy spune:

  Suna-ma sa iti zic la multi ani:)) nu stiu ce mama dracu e cu agenda mea din telefon:)

 7. Rexy spune:

  Suna-ma sa iti zic la multi ani:)) nu stiu ce mama dracu e cu agenda mea din telefon:)dar azi

 8. Ovana spune:

  Suspendata,nesuspendata ziua de 21 …… Cum vrei tu!!!!
  Dar lasa-ne sa-ti uram sanatate si sa fii ok,multi ani de acum incolo…..
  Macar pentru ca VREM SA MAI CITIM ceea ce scrii tu :)))))

 9. Daniela spune:

  La Multi Ani! Sa ai parte de sanatate maxima si iubire cat poate sa cuprinda sufletul tau mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *