MENU
diana

de • 31 octombrie 2014 • oamenarComentarii (18)

Crăciunul Dianei

 Nu ştiu ce vă doriţi voi sau copiii voştri de Crăciun. Dar aseară am primit o scrisoare a unei fetiţe de 14 ani, foarte săracă dar deşteaptă şi bună la învăţătură, către Moşul. Mi-a rupt sufletul modestia ei. Un copil care nu are nimic şi care nu cere mai nimic.
Diana are 14 ani. Locuiește în Poiana Cîmpina și este președinta școlii. Stă într-o casă mică, neîncălzită, împreună cu mama ei care nu reuşeşte să umple mereu butelia de gaz. Nu se plînge niciodată că nu are cu se îmbrăca, cu ce se încălţa, ce mînca sau cu ce se încălzi. Deşi sunt foarte sărace, e extrem de demnă, niciodată nu se plînge. Nici nu se ruşinează. În urmă cu 7 ani, a pierdut un frăţior. E un copil puternic, maturizat înainte de vreme. Diana învaţă bine, cu sîrguinţa copilului sărac care vede în carte, în şcoală, vehiculul către o viaţă mai bună, cîndva. Un om inimos, care cunoaşte situaţia Dianei, a rugat-o să scrie o scrisoare Moşului, iar scrisoarea a ajuns la mine. Am citit-o plîngînd. Scrisoarea acestei fetiţe sărace este o lecţie de modestie pentru fiecare dintre noi.
”Draga mosule ce imi doresc eu de Craciun este in primul rand sa am parte de unul cum nu am mai avut pana acum, sa simt adevarata magie a acestei minunate sarbatori, sa fiu si eu macar o data fericita total. In rest sunt lucruri pe care stiu ca n-o sa le poti aduce, dar m-am gandit ce mi-am dorit toti anii acestia de Craciun si nu am apucat sa-ti scriu. In primul rand imi doresc un telefon, pentru ca al meu nu merge prea bine. Mi-am mai dorit un palton, o chitara, ghetute noi si table de joc. Stiu ca este maricica lista, mosule, dar fiindca nu ti-am scris de mult cam astea au fost dorintele mele! Orice mi-ai aduce, mosule, pana si un pufulete, eu tot te iubesc numai pentru ca ai avut intentia de a ma asculta.”
Vreau să îl ajut pe Moşul Dianei anul acesta. Ştiu că nu îi pot ajuta pe toţi copiii săraci din lume, dar pot să o ajut pe fetiţa aceasta. Din puţinul meu. Am un copil care împlineşte 14 ani în ianuarie, mă voi gîndi cu fetele mele ce putem face noi. Dacă aveţi o chitară bună, table de joc, un telefon care funcţionează bine sau alte lucruri bune şi frumoase care îi pot folosi Dianei sau vreţi să donaţi nişte bani ca să îi cumpărăm cadouri, să-i facem un Crăciun cum nu l-a avut niciodată, scrieţi-mi pe [email protected]. Diana poartă 38 la picior şi e bine dezvoltată pentru vîrsta ei – mărimile exacte le voi afla mai tîrziu. Poiana Cîmpina nu e departe de Braşov, am să mă duc personal să i le duc şi să vă arăt şi povestesc şi vouă.
Vă mulţumesc din suflet.
diana1

Diana, în stînga

 


LE: Sunt copleşită de felul în care aţi înţeles să răspundeţi apelului meu. Deja am promise telefon, chitară, palton, ghetuţe, chiar un calculator, rechizite, haine şi bani. Da, bani, cu care se vor putea încălzi la iarnă! Vă mulţumesc din suflet, tot ce va prisosi voi face pachete şi voi dona altor doi copii aflaţi în nevoie!

Sunteţi minunaţi! Să vi se întoarcă înzecit!

18 răspunsuri la postarea Crăciunul Dianei

 1. Rucsandra spune:

  Buna,
  As vrea si eu sa ajut si eu . Voi astepta noutati despre masurile ei sau un cont unde se pot transfera bani.
  Multumesc,
  Rucsandra

  • Petronela spune:

   te rog, pe mail, aici nu pot centraliza. tot ce va prisosi sau nu ii va fi bun, voi face alte pachete si voi dona altor copii in nevoie! telefon deja am primit donatie, palton nou si chitara! va multumim din suflet pentru ca ati sarit in ajutorul ei!

 2. Gina Bradea spune:

  Rezolvam. O sa trimit un colet la tine 🙂

 3. Ramona Mitruti spune:

  Pentru că m-a convins din câteva cuvinte de inteligența și generozitatea ei, îi voi trimite și eu, din partea echipei mele, un pachețel de Crăciun, din tot sufletul.

 4. Raj spune:

  Nu ma mai pot hlizi

 5. Mario spune:

  O, paladina a cauzelor pierdute ! Sa iti faci cont de paypal, asa cum ti-am zis si in mail, asa e mult mai usor sa primesti / trimiti bani.

 6. Petronela spune:

  Nu e pierduta, Mario, as spune ca e chiar castigata, iar fata asta merita o mana din partea noastra.
  Btw, vezi ca au plecat cartile spre tine.

 7. Raj spune:

  Dna Petronela, io ii am peai lu Anica, maturareasa care a murit, stie Dna Ana. Sa nu va bizuiti pe mine. Ca sa nu mai zic de cei 15 maidanezi care alearga dupa masina de ma stie toata lumea. Uitel si pe nebunu ala cu cainii, asa zice lumea…

 8. Raj spune:

  Naveti cum sa ma iubiti, dna Petronela. Din simplu motiv ca iubirea inseamna si babardeala. Nu poate pentru ca sa existe iubire intre 1 fata (dv.) si 1 baet (adica subsemnatu) , fara babardeala. Deci nu ma puteti iubi. Deci intre noi 2 nu poate exista iubire. Deci, dv. sunteti 1 fata iar io 1 cercopetec delicios. Folosesc des cuvantu „” Deci” penca imi plac concluziile. Io pe dna Ana o iubi penca ma lansat pe blog cu unele poverstioare pt. posteritate…………… Is 1 cacat, dnu Ram , nu o oaze. Sluga!

 9. gabriela spune:

  Te rog sa ne spui marimile Dianei, sa pot sa-i pregatesc un pachet cu hainute si alte maruntisuri necesare unei fete de varsta ei. Ma gandesc la sampon, balsam, un strugurel de buze, poate mai imi dai tu niste idei…

 10. adriana vargas spune:

  Unde pot trimite si eu bani??

 11. Daniela spune:

  Va rog, imi puteti trimite adresa fetitei (pe mail)? Vreau sa ii trimit caiete, carti si jucarii.

 12. Oana Charalambous spune:

  Petronela, lasa-mi si mie Te rog pe mail adresa de PayPal. Multumesc.
  Cu drag, Oana

 13. […] mai reuşit să strîng 1750 de lei.  Cu totul, aproape 1000 de euro. Şi tot ce şi-a dorit Diana în scrisoarea către Moşul plus încă multe altele – chitară, telefon nou, în cutie şi cu garanţie, ghete şi […]

 14. […] te iubesc numai pentru ca ai avut intentia de a ma asculta.”                        http://acestblogdenervi.ro/craciunul-dianei/                                                                   […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *