MENU
DSCN7859

de • 2 aprilie 2015 • adevărurile meleComentarii (23)

cum am fost logodită o zi (virtual)

Cînd m-a cerut Felix de nevastă de 1 aprilie pe Facebook mi-am zis: dar de ce nu? Mi-am amintit de o zi a păcălelilor în Pro, cînd se decisese să ignorăm orice știre reală și să facem doar jurnale tip farsă. Molima s-a întins între noi, iar ziua aia a fost raiul păcălelilor, ne-am fentat unii pe alții pînă la leșin de rîs. Nimic din ceea ce spuneam sau făceam nu era pe bune, dar nici nu puteai risca să nu verifici, că eram la job. Alarme false cu plecat în trombă pe teren și ajuns degeaba la mama naibiului, furat mașini de muncă sau personale, de rămîneai blocat în mijlocul străzii cu cheile în mînă și nimeni nu-ți spunea unde ți-a mutat vehiculul, telefoane cu ordine false etc. Ne-am făcut de cap ca niște copii mari și ne-am distrat teribil.

Amu, eu știam că o să provoc un mic scandal. Că unii se vor prinde, dar tot va rămîne întrebarea: dar dacă e adevărat și se mărită asta? Pe cei mai mulți îi va fi durut în spate. Însă multe dintre reacții au fost deliciu și demne de un studiu. În unele cercuri, a fost mare agitație. Mai ales între admiratorii mei îndrăgostiți, cărora le-am provocat un infarct mic, recunoscut ulterior. Dar era s-o ucid și pe mama, care m-a sunat azi-noapte la 23.00, după ce a citit șirul de felicitări și mărturisiri de pe Facebook, să mă întrebe cu cine dracu mă mărit și ea nu știe. M-au sunat și prieteni, să îmi dea șuturi că mă mărit și nu am zis nimic. Ba am primit și mesaje malițioase, de tipul: so, you’re a serial wife. Tuturor le-am spus că toți ne dorim să fim fericiți, nu?

Altfel, cel mai bine din povestea asta a ieșit logodnicul virtual, căruia i-a crescut vertiginos cota. Care a fost asaltat de cereri de prietenie din partea femeilor care și-au zis: dacă l-a luat asta, atunci tipul e combinație. Și care l-au luat la întrebări, în privat, dacă am făcut sex, cum a reușit să păcălească o femeie ca mine și care au aflat că am fost nevoiți să ne logodim, deoarece sunt puțin însărcinată.

Acum, singura problemă ar fi că din sutele de likeuri primite la evenimentul de logodnă, cîțiva sunt oameni serioși de la mine de acasă care sigur au luat foarte literal povestea și mă vor felicita cînd mă vor prinde de o să-mi meargă fulgii explicînd de ce am divorțat eu după doar o zi.

Una peste alta, a fost doar o glumă. Nu m-am logodit, nu mă mai mărit nici cu un șeic arab poet și doctorand în filosofie, inițiat în sex tantric, și pace.

În rest, nu vă pot promite singurătate nesfîrșită și nefericire veșnică. Sper că mă veți ierta dacă o să mă vedeți fericită și îndrăgostită.

(pentru a evita orice alte confuzii, fotografia e de cînd m-am măritat a doua și ultima oară)

23 răspunsuri la postarea cum am fost logodită o zi (virtual)

 1. Omnia spune:

  Nu e chiar asa transant. Eu am dat like ca mi-a placut pacaleala, adica mi s-a parut o pacaleala plauzibila la care vor musca multi si care va starni dezbateri, cum pare-se ca s-a si intamplat. N-am dat like ca mi-a placut ca te mariti, nu ca n-ar fi placubil, dar n-am crezut. Cum nici nu cred ca n-ai sa te mai mariti, nu ca ar trebui sau ai vrea, dar e o treaba incerta pentru toti muritorii 🙂

  • Petronela spune:

   cum naiba să fie incertă, că nu e boală măritișul ăsta, e alegere. am mai zis: mi se pare ridicol, după două căsnicii, să mă mărit cu acte a treia oară. cît de inconștientă să fiu?

  • Alexandra D spune:

   Draga mea eu m-am maritat cu acte de patru ori. Foarte inconstient , stiu. Dar imi place la nebunie . De ce ai numi-o inconstienta? Se numeste adrenalina draga mea 🙂

  • Omnia spune:

   Pai e incerta ca daca gasesti ce n-ai gasit pana acum si iti vine de nu te poti abtine, ai sa te mariti si gata. Ieri am auzit o poveste beton, ca replica la stresul meu premenopauzal pe care i-l impartaseam doctoritei la controlul periodic; cica o doamna de 80 de ani, cu chip de 60 si trup si atitudine de 45 (ca e sportiva) se maritase de curand cu ceea ce credea ea, e sufletul ei pereche. Ce draci sa faci, daca nu se arata decat cand ii tuna!? 🙂 Tot ce nu depinde doar de tine, e incert.

  • Da’ Bahmu ?! Bahmuţeanca… 🙂

   trivia:

   Prin 200(2 ? 3?), când Prigoană era patron la Realitatea TV, vine la angajare domnişoara Bahmuţeanu Adriana (28-29), în mini-jupe. Prigoană (un încă-tânăr văduv) ajunge în camera unde avea loc interviul şi-i atrage atenţia că nu este o costumaţie potrivită perntru un interviu de angajare la o „firmă serioasă” (îi dă papucii). Ea revine, ulterior, şi este angajată.

   http://www.click.ro/vedete/romanesti/silviu-prigoana-da-recunosc-mi-am-refacut-viata

 2. Mirona spune:

  Pai ce sa zic?! Sa-ti fie de bine logodna scurta si divortul! 😀 Tu sa fii fericita, ca tate barfitoare se gasesc cu nemiluita.

 3. Marius spune:

  misteaux! să-nțelegem că nu ai fost prea implicată, dar ai compătimit totuși cu respectivul (ai scuza cu 1 aprilie)

 4. Intresanta pacaleala. Iar referitor la casnicie, nu cred ca trebuie sa te gandesti ca daca ai avut 2 esecuri, sigur si a treia va avea acelasi final. Nu se stie ce iti rezerva viitorul.

 5. Anca spune:

  Never say never, life has a way of kicking back … right in your balls 🙂

 6. remainick spune:

  Petra, putem incerca si de 1 iunie, 23 august si chiar 25 octombrie, ziua recoltei. De-abia incep oamenii sa se obisnuiasca cu ideea. In plus, mai bine o logodna scurta si intensa decat o casnicie lunga si (s)fada.

 7. Ar trebui să semnalezi cumva dacă eşti „adjudecată” (owned). În acest fel, ai menaja mult prea numeroşii „solicitanţi”. Nu ?! 😆

 8. Raj spune:

  Si nevastamea sa pacalit. Cu multi ani cand a zis 1 da raspicat la ofiteru starii civile, care nu era nicidecum ofiter, caci navea grade. Cu 1 doctorand in filosofie merita sa va maritati, dna Petronella. Noi doctoranzii nu suntem de icicolea. Io is doctorand in cacat, chestie care umplea intr-1 timp pe unii de invidie. Acuma oricine poate sa faca studii de cacat la facultatile particulare… Daca dnu ALCAZAR se mai ia de dv., ii din cauza mea si cred car fi timpu sa ma dau 1 timp la fund…

  • Chircu Victor spune:

   Ai dreptate cu valoarea studiilor. Și nu neapărat la facultățile particulare ci chiar și la alea de stat, la buget. Că facultatea are două conotații: mintală și facultativă.
   Io te rog să rămâi prin preajmă că amfitrioana are nevoie de elementul RAJ în tabelul petronelic al elementelor indispensabile zonei de comentarii.

 9. Raj spune:

  Pai sa luat 1 de dansa, dnu Victor, ca cica o fac de ras. Creca si de dna Ana sor fi luat unii, daia zic ca poate ar fi bine sa tac 1 timp. Ca sa nu le creez neplaceri. Sluga !

  • ionela spune:

   Poate o faci să râdă, dragă Raj, că de râs nu văd cum. Oricum, și dacă ar fi așa, asta ar trebui să spună Petronela, nu alții.
   Măcar de-ar fi acel domn ALCAZAR DE SEVILLA să merite atenție 😉

 10. Simo spune:

  Petronelo, te maritasi in 2016, nu a trecut nici un an si ai schimbat ideea!
  Sa speram ca va fii si ultima oara, si pentru 100 de ani. Nu din plictiseala ci din prea multa fericire 🙂

  • Petronela spune:

   mai jos am povestit în amănunt de ce m-am măritat. 🙂 mă bucur că am schimbat nu doar ideea, ci paradigma în care trăiam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *