MENU
fb bun

de • 5 martie 2015 • adevărurile meleComentarii (40)

e-donjuanul, o categorisire

Fă, e nasol să fii celebră, a zis Maria prăbuşită de rîs. Îi povesteam că nu mai rezist atacurilor amoroase ale diverşilor e-donjuani care au senzaţia că dacă ai blog, scrii cărţi şi eşti persoană publică – tu şi veceurile ecologice, (amice ) – ai uşa larg deschisă la cuceriri. Pe deasupra eşti şi femeie singură şi ai dat dovadă de suficient bun simţ şi destulă politeţe cît să nu o arzi superior şi să interacţionezi cu cei care te citesc. Aşa că toate condiţiile sunt îndeplinite pentru ca el, e-donjuanul, să dea buzna peste tine, dîndu-ţi cu uşa virtuală peste bot.

Am identificat cîteva tipologii în care se încadrează aceşti domni.

 1. Sunt cei care habar nu au cine eşti şi ce faci, dar le place poza ta de profil. De obicei sunt semianalfabeţi, genul care scrie cf frumy? Block direct, cu riscul să se supere Zucky şi să îţi scadă reach-ul.
 2. Sunt tipii care au citit trei texte de pe blogul tău sau de pe alt site unde publici, pe alea mai simple şi controversate, de obicei pamflete pe care nu le înţeleg fiindcă le lipseşte simţul umorului, autoironia sau ironia în genere, şi dau peste tine să îţi expună punctul lor de vedere, diferit de al tău, în speranţa că tu vrei să îţi aperi textul şi opinia şi vor ajunge să te pună la punct şi într-un final să te năucească şi îngenuncheze. Dacă văd că nu au succes, şi niciodată nu au, îţi spun că mă-ta-i curvă, tu la fel, pozele îţi sunt fotoşopate şi sigur ai păr între sîni. Şi de aia eşti singură, nici dracu nu o să te ia vreodată, tocmai ai virat zgomotos pe lîngă singura ta şansă să te cuplezi şi acuplezi.
 3. Tipii cu retard avansat, care îţi scriu zilnic sau săptămînal: bună. Atît: bună. Şi care, deşi nu au primit niciun răspuns, niciodată, continuă să îţi scrie „bună” vreme îndelungată. Eu consider că au o gravă întîrziere mintală, deci nu mă pot supăra pe ei. Omul nu are capacitatea fizică să înţeleagă că dacă nu ai răspuns prima şi a douăzecea oară nu vei răspunde nici a cinzecea. Nu o are şi pace.
 4. Tipii cu retard uşor, care îţi scriu cu un ton atît de familiar de parcă în generală v-aţi apucat de fumat împreună. Te întreabă din prima chestii personale şi deşi tu răspunzi deloc sau monosilabic politicos, continuă să facă asta zilnic, pînă găsesc o victimă mai interesată. Tot ei sunt genul care trimite emoticoane din alea animate, cu iepuraşi care fac diverse chestii. Nici ei nu au capacitatea intelectuală să înţeleagă că bat la porţi încuiate. Sau se află într-o formă acută de negare.
 5. Sophomaniacii: tipii complet idioţi şi căzuţi în sineşul lor interior, care au senzaţia că sunt atît de mişto, inteligenţi şi unici că vei da pe spate de la primul salut şi care îţi stîrnesc hohote de rîs necontrolate. Sunt spectacol: pedanţi, cabotini şi se străduiesc să îşi condimenteze discursul cu neologisme, convinşi că ai orgasm cînd dai cu ochii peste un cuvînt format din mai mult de doişpe litere. Ei sunt precişi că sunt singurii care au avut mărinimia, altruismul să îţi fi acordat un minut din timpul lor preţios, că altfel zăceai nebăgată în seamă secole de-a rîndul. Şi ei reacţionează prost la dezinteresul tău vădit şi ironic, dar măcar te insultă în alt registru, mai înalt: mă-ta nu mai e curvă ci prostituată, scrisul tău e submediocru. Iar cititorii tăi, manelişti toţi. Doar pozele rămîn fotoşopate.
 6. Tipii care se folosesc de diverse pretexte pentru a-ţi ajunge în proximitatea fizică, mîrlăneşte, doar-doar vei observa că se îmbracă de la Gucci şi conduc Mercedes Benz sau sunt sportivi de mare anvergură şi te-ar putea duce la schi în Alpi. Şi care nu pricep, deoarece îi striveşte gravitaţia propriilor orizonturi strîmte, că volanul unei maşini de lux nu îi califică nicidecum şi că le vezi lipsa lecturii de cum deschid gura, la fel cum ai fi observat lipsa dinţilor. Şi că tu eşti o femeie vag mai complicată de atît, lucru pe care l-ar fi intuit dacă îşi băteau capul să se documenteze puţin înainte, şi nu pe un blog de divă aciuată la Monaco, să spunem.

Şi acum înmulţiţi fiecare categorie cu minimum doi pe zi ca să aveţi o idee neclară despre ceea ce am eu de îndurat zilnic. Iar la asta adăugaţi mesajele de bun-simţ, ale oamenilor care au mintea la locul ei în cap şi cu care continuu să interacţionez, pînă m-or mai ţine balamalele. Iar dacă vi se pare că nu reacţionez prompt, să ştiţi că e din cauză că mă lupt cu băieţii ăştia de mai sus, care curg de parcă ar ploua torenţial cu tîmpiţi, vorba (distorsionată) a cîntecului. Şi nici eu nu mai am o vîrstă fragedă, stau rău cu nervii şi răbdarea. Ah, şi pentru că muncesc, scriu, exist şi eu, în limita stocului.

 

Later edit:

Efecte perverse. Enervată, sastisită de cei care dau buzna peste mine pe Facebook, am scris asta, sperînd că vor înţelege că nu sunt bineveniţi. Rezultatul este că mi-au inundat inboxul la dublu. Am primit şi două mesaje foarte haioase. Unul de la un tip care mi-a zis că el acum nu mai ştie cine e. Al doilea, îl redau integral, încă rîd.

„Citeam si ma gandeam : oare cum o fi sa fii asa destept ca tipa asta.Acum ma uitam pe pozele tale si vad ca esti si draguta Si mai ai si zambetul asta frumos Bine ca le ai luat pe toate…Cum naiba sa mai agatam tipe ca tine …Uite de asta cred eu ca a scazut natalitatea Voi prea frumoase si destepte si noi…. vai mama noastra!”

40 răspunsuri la postarea e-donjuanul, o categorisire

 1. alex spune:

  24. ba nu, 23.

 2. Mihaela spune:

  :-D:-D:-D In viata mea exista un 3 …saptamanal am cate un „buna” care se vrea trist…ca sufera ca eu nu ii raspund, dar avusesem si un fost pacient 5 absolut. Imi dadea intalniri in parc…desi il refuzam constant…apoi venea lovit in ego sa imi faca salata cum ca am indraznit sa refuz un barbat asa perfect…Dupa aproape 6 luni am reusit sa scap de el…In cazul lui…imi sarisera in ochi si dintii lipsa. Ca sunt dentist.

 3. Inka spune:

  Eu nu mi-s celebra, dar mi-am permis sa ma plang de cateva ori de specimenele astea de iti spun buna-ziua si fac conversatie cu tine pe strada si de dilema in care ma gasesc de fiecare data: sa fiu politicoasa si sa zic si eu buna-ziua sau sa ma fac ca n-aud (caz in care se striga dupa mine ca sunt prost crescuta)?
  Si stii ce? Astia carora m-am plans, colegi de serviciu, oameni respectabili cu multe clase si tot ce vrei, m-au luat pe post de increzuta si fitoasa, ca ia uite-o si pe asta, se plange ca e nasol sa fii frumoasa. Cum o dai, nu-i bine!
  PS: Sunt curioasa daca ai sa ai si tu comentarii din astea, cu „ce te plangi, bah!” 🙂

  • Petronela spune:

   Păi e nasol să fii frumoasă. Eu nu am auzit de femeie cu adevărat frumoasă să fie fericită şi totuşi toată lumea îşi doreşte asta. Eu nu mă plîng, eu ironizez, că m-a făcut Mniezo cu capacitatea asta să iau totul în rîs.
   Cît despre celebră, popularitatea e verişoara mai de la ţară şi mai curvă a prestigiului, cum bine zicea Birdman.

 4. ami spune:

  1.Corect e douaspe (douasprezece) litere nu „doispe litere”
  2.Morala e ca toti barbatii „ie” niste porci…Intrebarea e,mai aveti nevoie de noi sau e cazul sa ne schimbam orientarea sexuala (sau sexul,dupa caz si dupa posibilitati) ?
  3.Cu riscul de a fi bagat intr-una din categoriile mai sus mentionate,recunosc,nu m-am putut abtine sa nu comenta…:)…Poate sunt misogin si nu stiu eu :)))

  • Petronela spune:

   1: ştiu cum e corect, am folosit intenţionat forma asta. dacă făceai o minimă documentare înainte, vedeai că nu fac greşeli gramaticale. dar deh, faci parte din altă categorie, a celor care nu sesizează ironia şi intenţia şi dau cu mucii în fasole corectînd, ca să se dea mai dăştepţi. ups, am zis dăştept şi corect e altfel!
   2: eu nu am generalizat şi extins la TOŢI bărbaţii. am enumerat nişte categorii dintre bărbaţi, cu care am de a face şi m-a ajuns sastiseala.

 5. ami spune:

  Erata*…”sa nu comentez” 🙂

 6. Alexandru Constantin spune:

  Ai vreut net, here you go a portie! :))
  Si altceva, o dedicatie, cu totii suntem datori sa luam o bataie psihologica :)) : https://m.youtube.com/watch?v=oRdxUFDoQe0

 7. Cami spune:

  si ar mai fi:
  -cei care dau Poke (?!)
  -cei care au poza de profil sau macar un cover cu copilul sau cu nevasta in brate, dar asta nu le strica vanatoarea
  -cei care-s iubitii surorilor prietenelor tale – astia ma fac sa ma simt prost ca m-au ‘ales’
  lista poate continua…

  • Petronela spune:

   haha, asta cu poke am uitat-o, dar asta pentru că Zucky e îngăduitor cu mine şi nu mă mai notifică pentru orice, că şi aşa curg notificările gîrlă. şi da, ăia cu copil şi nevastă la profil, ahahahah!

 8. nekta spune:

  merci, Petro, pentru articolul ăsta! L-am citit iute-iute cap-coadă, l-am aprobat și acum parcă am scos toată furia din mine! :)))))))

 9. razvan spune:

  deci :)))))))))))))))))))) . =))))))))))))))))))) . postul asta mi-a facut ziua putin mai draguta , multumesc :))

 10. ionela spune:

  Ma bucur sa vad ca Maria are si ea blog 😉
  Felicitari si sper sa ai nervii tari pentru ca uite ce face celebritatea….atrage e-donjuani, care mai de care mai indragostit in toate formele posibile.
  Ai un exemplu viu in persoana Petronelei si cred ca in curand va pica si ea de ras cand o sa fii tu asaltata de toti amorezatii virtuali fara leac , dar e bine ca ea e calita si iti poate da cateva ponturi sa poti scapa de ei 🙂

 11. Raminagrobis spune:

  Wow, cat acid… Ai uitat de o categorie: ranitul, fizic si psihic, cel care vrea sa trezeasca spiritul matern din doamna/domnisoara tinta, cu declaratii gen „fara tine viata e pustiu”, „…si eu sufar de singuratate, n-ai vrea sa…”. Nu cred ca n-ai avut si din astia.
  Intr-un fel ai dreptate, barbatii e niste porci, viseaza sa ajunga transpirati si gafaind alaturi de dna/dra tinta, metodele lor sunt variate si tin de evolutia fenomenului de-a lungul si de-a latul istoriei, de cand marele vanator era cel mai dorit barbat din trib si pana in ziua de azi.
  Problema, cred eu, este doar de perceptie. Barbatii care au putin respect de sine nu fac astfel de gesturi si, prin urmare, raman neobservati, nefacand parte din acel procent (de porci).

 12. DanielVoicescu spune:

  Buna… 🙂
  Unde-i gasesti p-astia cu viata atat de odihnita ? Si cum ii atragi ? Doar si-a facut tarabapeinternet toata fauna cea pestrita… De fapt se inghesuie si ei pe unde vad lumea ciorchine…
  Te-ai bagat in treaba complicata… Ai iesit la piata cu taraba ta de „mindmade”-uri… Ai simtit ca ai ce spune si ca esti datoare s-o faci si ti-ai asumat „accesoriile” inevitabile. Iti doresc sa te poti hrani si intari din partea care merita efortul…

 13. Comediile alea romantice sunt de vina.
  Acolo demoazelele pica vrajite de orice replica cretina. In realitate nici sulea nu cade in cur la replici, indiferent cum ar fi ele. Ma rog vorbind de oameni ca niste oameni, care merg la munca si stau in trafic si cumpara de la hipermarchet si le plang copiii pe casa si ce cacat mai fac oamenii in timpul lor neliber.
  Sa se dea cu disclaimer, ca la aia cu grasime si zahar de acum in colo.

 14. Bookish Style spune:

  Că bine le zici 😛 Ai uitat să-i menţionezi şi pe cei care îţi proclamă iubire eternă şi insistă cu texte de genul „o să te iubesc mereu”, „eşti tot ceea ce am aşteptat toată viaţa”, etc. etc., asta bineînţeles fără măcar să te cunoască.

 15. Raj spune:

  Si io am o vecina, tot Maria o cheama, tot prabusita, dar nu de ras, ci din pricina de votchii,dna Petronella. De fapt o cheama Maricica si-i de pin partile Vasluilui. Daca se imbata inaintea lui Vasile, omu ei, acesta a imbulinato fara drept de apel, penca nu mai poate sal apeleze pe Vasile Jr., fecioru lor, ca sal scoatza din mainile ei, penca Maricica ii confisca telefonu, pana ce situatia se amelioreaza, in urma unui somn prelung , dupa care Maricica se scoala buimaca si cu botu umflat, penca Vasile Sr. o altoeste in somn si-i aduce la cunostinta acesteia ca a cazut din pod, cand era in stare de profunda ebrietate la cap, caci acolo au 1 tablou futurist, scuzati expresia, pictat de Vasile Sr. carei pictor la oras, pe care la daruit parintilor sai, dar pocu cand a venit cu boboteaza lea zis sa dispara lucrarea diavolului de pe perete, asa ca lau urcat in pod, in vederea reasezarii acestuia tot pe perete, cand or veni vremuri mai bune, in urma proximei caterisiri a susnumitului popa, care dumineca dupa liturghie se imbata la birtu din sat, dupa care isi baga si isi scoate, chestie care le face pe babe sa se +ceasca de uimire.

 16. Raj spune:

  eratadracu: + sca. Am 1 amic la Cluji care e reformat, si cum reformatii nu recunosc crucea, acesta cand e uimit se I, penca reformatii, evreii, musulmanii si alte culte care au pe morminte I si nu +, acestia se I. Aveti o alunita imediat sub lobu urechii stangi, dna Petronella…

 17. Raj spune:

  Ce vreti sa insinuati in postarea dv., dra RAMINA GROBIS ? Ati scris ca Dna Petronella a uitat de o categorie: ranitul psihic. Daca ati putea sa nu mai veniti peicesa cu aproponturi care nu-si au locu, vas fi indatorat. Cu stima, consideratie plecaciuni si alte chestii din astea care fac diferenta intre 1 grobian si 1 domn, care se intelege de la sine ca e vorba de mine. Al dv. Raj.

  • Petronela spune:

   :)))))))))))

  • Raminagrobis spune:

   1. Nu sunt domnisoara/doamna, dupa cum binenteles cred ca stiai.
   2. Nu am intentionat sa jignesc pe nimeni prin postarea mea.
   3. Nu am facut referinta la nici o persoana care a postat vreun comment pe acest blog.
   4. Nu am facut decat sa exprim o opinie personala.
   5. Nu intentionez sa transform acest spatiu virtual intr-un razboi grobian vs. domn.
   6. Nu mai deranjez de acum si asta nu pentru ca cineva mi-ar fi „inchis gura”, ci pentru ca sunt liber sa fac aceasta alegere.

   Cu stima, consideratie, plecaciuni si alte chestii din astea.

 18. alex spune:

  n-am mai auzit pana acum ca noi ne + im si alte culte se I :)))

 19. Raj spune:

  Xcinea auzit ca noi ortodocsii, in spetza babele bisericoaso-clevetitoare, se +sc, iar ovreii se Iwac, m-ai putin dv., dnu Alex. Ma intreb pe ce lume traiti. Pan 1-a alta iam inchis gura drei Ramina, care nu mai are replik. Ar fi culmea sa mai aiba. Si io va iubi, dna Petronela si abea astept sa va vaz la vara cand il voiu vizita pe C-tin Balteanu, 1 moldovean benga, actualmente Bv-ean pin adoptiune, in surat co sasoaica blonda pe dinafara, caci pe dilauntru ii culta…

 20. Raj spune:

  erata pulii, na: ovreii se I-esc.

 21. Raj spune:

  Luaoash in pula pe baba de ieri, caci o alesesem ca zi insorita. Imi propusesem sa pui arpagicu, facusem straturile dupa necherman, la milimetru. Noroc ca am avut bucile lipite, caci ma ploua si-n gaura curului…

 22. uc spune:

  Iiik :))), mai is zile pt pus arpagicu

 23. alex spune:

  raj, cred ca faceai si ceva exercitii de inviorare, daca trebuia sa stai fix cu noada in sus :))

 24. Raj spune:

  LA MULTI ANI !

 25. Petronelo, te admir ca femeie puternică (spiritual), trecută prin multe greutăţi.

  Dar nu mi-o lua-n nume de rău dacă te vizualizez şi ca femeie-zdrahon, care-ar fi în stare să te despoaie, să te înfăşoare-n sfori ca pe un salam, apoi să te ridice pe-un umar şi să te ducă „în caverna ei”. 😆

 26. ion spune:

  Dar hai sa ne avem ca frati, toti suntem putin luati…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *