MENU
8 martie0048-profil

by • aprilie 6, 2016 • efectul perversComments (8)

efectul la Sibiu și Constanța

 

duminica

mă plimb singură printre oamenii orașului

ca printr-o haită de cîini ațîțați

(a treia toamnă/ efectul pervers)

 

 

Am ales să pun aici poemul ăsta pentru că știu sigur că sîmbătă, 16 aprilie la Sibiu sau sîmbătă, 23 aprilie la Constanța, nu mă voi plimba singură. Iar oamenii nu vor fi haite de cîini ațîțați.

Fiindcă unul dintre efectele perverse ale efectului pervers a fost că am scris o carte despre singurătatea în care m-am scăldat înecat toată viața și ăla a fost momentul în care am încetat să mai fiu singură. Datorită cărții, în mod direct. Dar asta e o poveste prea frumoasă ca să o spun doar așa, drept introducere.

Și pentru că voi, cei care veniți să mă întîlniți la lansările mele mă umpleți de emoții și bucurie. La Timișoara, acum o lună, o fată frumoasă mi-a spus că ea, dacă i-ar arde casa, doar două lucruri ar vrea să salveze, iar unul din ele e cartea mea. A fost doar una dintre minunățiile pe care le trăiesc atunci cînd vă întîlnesc. Căci toate îmbrățișările, fiecare vorbă plină de emoție – din cauza ta era să pic examenele, și eu și colegele mele, mi-a spus o alta, studentă – toate mă fac să simt că nu trăiesc sau scriu în gol.

Așadar, atunci cînd mi se face dor de locuri, de oameni, de mare, îmi amintesc că am scris cartea asta și dau fuguța să o lansez.

Așa am făcut și acum. Am ales Sibiu și Constanța din motive personale. Pe 15 mai, voi fi precis la Iași, unde am fost invitată să vorbesc la evenimentul TED și sigur o pun și de o lansare. Nu știu în momentul acesta cînd și unde mă mai duc, dar mă cunosc prea bine să știu că nu mă voi opri aici. Și că, așa cum am făcut mereu, voi merge acolo unde voi fi invitată sau îmi voi face rost de drumuri.

Dar pînă atunci, vă aștept la Sibiu și Constanța. Detaliile, pe afișe.

EP-SIBIU (1)

 

EP-CONSTANTA-2 (1)

 

 

8 Responses to efectul la Sibiu și Constanța

 1. Mona spune:

  In mai vin acasa, si acum cand am tot curajul sa te invit la un ceai, vad ca esti pe drumuri..vezi, tb sa invat odata sa nu mai aman nimic!
  Mi-e asa dor de Tampa si de Racadaul meu!
  Dar stii….poemul tau de la inceput?…asta mi-e primul sentiment de cum ajung acasa! Apoi incep sa mai vad si zambete…

 2. Iulia spune:

  Eu pe ce lume traiesc oare??? De ce aflu abia acum ca ai lansat o carte si mai mult ca deja ai fost in Timisoara? Sunt intrebari retorice. Raspunsul il stiu oarecum, dar nu justifica…Fuck…nu-mi ramane decat sa cumpar cartea. Sigur e faina.

 3. Iulia spune:

  Asa e! It’s not you, it’s me! Poate mai vii prin Timi.

 4. Anca spune:

  La afisul aferent Constantei, link-ul e tot catre cel de Sibiu.. Banuiesc ca este Carturesti, Maritimo, ora 17, 23 apr

 5. Andreea spune:

  Așteptăm cu drag o vizita la cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>