MENU
fluture

de • 18 iunie 2015 • (de)liriceComentarii (8)

fluturii

Chestia e că la aproape patruj de ani nu mai ai fluturi în stomac. Fluturii, eh, fluturii sunt în adolescenţă. Delicaţi, cu aripi moi şi transparente ca pînza de păianjen. Fiecare zbatere e fior.

În prima tinereţe se transformă în lilieci, exasperant de mari şi neîmblînziţi. Ca nişte cai sălbatici înaripați cărora nu le poți pune căpăstru. Au aripi rugoase cu care îţi rănesc pîntecele. Fiecare zbatere e chin.

Apoi, în a doua tinereţe devin păsări de pradă, cu aripi ascuţite, de parcă ar avea suliţe în vîrf. Fiecare zbatere e sfîşiere. Te trezeşti ferfeniță, sîngerînd.

Mă aştept ca mai încolo să se schimbe în dragoni cu aripi de foc. Zbaterile să fie arderi. Să mă mistuie pînă la cenuşă. Mă las calcinată de bună voie.

Uite. Vulturul ăsta din mine mă hărtănește toată.

8 răspunsuri la postarea fluturii

 1. Mihaela spune:

  La 16 ani, fluturii mei erau nervosi, bateau repede din aripi, se speriau usor. Acum, la 37, inca ii simt. Fluturii nostri zboara impreuna. Mai linistiti, zboara lin, nu se mai grabesc nicaieri.

 2. dana spune:

  chestia e ca….si la peste patruj de ani…ii ai :p sau, macar ii poti avea

 3. Nora Dinca spune:

  Fix in dragoni cu aripi de foc se transforma fluturii, Doamna! <3 Dar nu te teme, e frumos al naibii. Eu ma tem de ce urmeaza dupa dragoni. De nimic ma tem.

 4. Diana spune:

  confirm, dragoni is! ca aia ai lu’ Daenerys 🙂 nu te mananca de tot, ca esti mama lor, dar nici locului nu stau, esti mereu pirjolita 🙂 si-s si mai rezistenti decat fluturii, astia nu mor! de 5 ani tot incerc sa-i educ si nu reusesc!

 5. Raj spune:

  Indepartati va rog cracii aia dan poza, dna Petronela, caci nu pot pentru ca sa ma concentrez la text. Nici io la 57 de ani nu mai am fluturi in stomag. Am la cap, caci asa sustine nevastamea din cauza ca am pus vodka in sticla de ulei si a prajit pestele in vodka si la al II-lea crap, a cazut de pe scaun beata curca, respectiv mapetz…

 6. angel spune:

  …esti inepuizabila. oricat te macini singura ori esti desfiintata de altii, reinvii. Revii. Fluturii aia anunta de fiecare data o lupta. Cu ce-a fost, cu ce va sa vina, cu ce simti cand atingi sau esti atinsa, acum. E felul tau si al fiecaruia dintre noi de a fi nemultumiti, orgoliosi, indragostiti, melancolici, e semnul de intrebare de pe fata. Fluturii astia ar putea functiona in multe cazuri precum functioneaza sangele intr-o transfuzie. ar salva pe multi dintre noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *