MENU
iasinuc

de • 3 iunie 2015 • jurnalComentarii (18)

I’m just exactly where I want to be

Iaşi, 31 mai 2015

Oraşul ăsta are o vibraţie pe care nu am perceput-o înainte. M-am scufundat în el ca într-o apă caldă, parfumată. Mi-am dat timp, aşa cum uitasem să fac de prea multă vreme.

Mi-am pierdut ameţeala pe străzile lui vechi. Am cunoscut sau reîntîlnit oameni numai buni de prins în oamenarul meu. Nu, nu erau înfloriţi teii. Am rîs şi le-am spus că şi-au bătut joc, cît era să fi dat şi ei în floare într-o după amiază aurie?

Trebuie că am şoptit de nenumărate ori: sunt fericită. Sub nucul umbros din curtea pensiunii unde ne-am băut cafeaua. Între trandafirii din Grădina botanică, în vreme ce Ana şi Ofelia făceau fotografii. Pe terasa Ofeliei cea bună şi blîndă şi inimoasă. În Copou, în timp ce mergeam dansînd, lipiţi unul de celălalt. Fericită.

iasianaIASIBOTANICA1iasiofelia

Nu văzusem nimic din Iaşi înainte. Nu simţisem nimic. Am intrat, cu smerenie, în bojdeuca lui Creangă, cu pielea găinii. M-am gîndit fără încetare la destin. La destinele lui şi a lui Eminescu. La greul din timpul vieţii şi faima de după moarte. Nu întîmplător, în aceeaşi seară, am prins finalul din Amadeus, la care se uita Ofelia.

Luni, în ultima seară, aluncam pe străzi negrăbiţi cînd cerul s-a umplut deodată de artificii. Ne-am apropiat curioşi pe strada de unde primarul a tăiat teii ca să pună salcîmi japonezi. Era plină de oameni care veneau de la concertul care avusese loc mai devreme, iar noi mergeam cumva invers decît toată lumea, ţinîndu-ne de mînă, în timp ce cerul pocnea de culori şi lumini care se revărsau asupra noastră. În spate, impasibilă, privea o lună borţoasă, cu siguranţa celei care ştie că spectacolul care o pune în umbră e trecător, în timp ce ea e eternă. Şi era ceva suprarealist în tot tabloul ăla, noi păşind pe sub artificii pe muzica din Game of Thrones şi toţi oamenii curgînd în direcţia opusă. Ţi-am spus, arătîndu-ţi cerul intens, eclatant: uite aşa e la mine în cap cînd ne iubim şi mi-am lăsat capul pe tine şi am stat acolo cu ochii ţintiţi la jocul din înalt şi în cap auzeam doar vocea lui Joel din Eternal sunshine of the spotless mind. I could die right now, Clem. I’m just… happy. I’ve never felt that before. I’m just exactly where I want to be.

iasiartificii

Şi nu am plîns. Am repetat doar, încet. I’m just exactly where I want to be.

Dar aici nu va fi nimic de șters. Păstrăm șanțurile astea din creier. Împachetați, rămîne.

Și noaptea de Sînziene-i aproape.

 

iasilansareiasiteatru

18 răspunsuri la postarea I’m just exactly where I want to be

 1. Dyamisi spune:

  Ma bucur atat de mult pentru tine ca esti fericita!sa ai doar zile senine pe care sa le incepi cu cafeaua in doi!

  • Petronela spune:

   partea mișto e că sunt fericită așa, pur și simplu, dacă nu ar mai fi cafea în doi, tot fericită aș fi cu mine.

 2. iolanda spune:

  Ah…Iasul meu, prin ochii tai… e ca si cand m-am indragostit din nou. orasul asta e sub nasul meu in fiecare clipa. totusi acum, prin tine , il iubesc mai mult. (deodata).

  te citesc (savurand) de mai bine de-un an, dar sambata ai devenit vie pentru mine. a fost ca la spectacolele de teatru: desi stii actorii din reviste, radio sau televizor, cand sunt in fata ta pe scena, brusc, devin vii. ca si cand pana atunci erau din alta lumea. care nu era a ta. dar care asa ai fi vruuuuut…………….

  Iti multumesc. pentru naturalete. pentru firesc. pentru cuvinte.
  aaaa…..si pentru Ana B. da, pentru Ana B.

 3. ela spune:

  eu nu am reusit sa imi revin nici acum cat de tanara pari, esti doar o copilita, mai frumoasa decat in poze si cu un aer atat de pur, de natural. mi-esti tare draga!

 4. Bookish spune:

  Iasiul are un farmec aparte! Si mie mi-a placut la nebunie in liceu cand l-am vizitat şi mi-ar plăcea să revin.

 5. tania spune:

  Sunt fericita pentru tine!

 6. cat spune:

  Am plins de ciuda ca n-am putut ajunge sa te vad; am stat acasa, teapana, pe un scaun la ora cand tu erai la Librarium. Nu cred ca voi mai avea vreodata sansa sa te vad in carne, oase si zambete.
  Asta e. Cand Divinul nu vrea, nu se intampla.
  (motivul lipsei mele de acolo, dintre oamenii Iasului care te iubesc este ca mi s-au imbolnavit fetele, una imediat dupa cealalta si le-am vegheat, zi si noapte, timp de vreo 2 saptamini in total – inainte si dupa prezenta ta la Iasi).
  Te imbratisez virtual

 7. LorinCoryllus spune:

  Am vrut să vin la piesa de teatru. Dar m-a sabotat Ministerul de Finanțe. Cred că vreau și eu să fiu bogat 😀

 8. LorinCoryllus spune:

  Auzi, da’ di ce ai dăcât tu poză, aci la tine-acasă, casă zic așa? 😀

 9. LorinCoryllus spune:

  Adică, mă gândesc că arăt, totuși, un pic mai bine decât thumbnail-ul ăsta gri.

 10. Mona spune:

  ti-e tare frumoasa fericirea! 🙂 iti sade bine 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *