MENU
apostu

de • 25 iunie 2014 • O să mă ştii de undevaComentarii (13)

Moldova, păzea că vin!

Dragii babei răzeşi,

iaca, se făcu vremea să o apuc, cătinel, spre Moldova. Care mult îmi place, cu dulcele-i grai moldovienesc şi oameni-i buni şi primitori. (Deşi, drept spui acum, ie şî lepre, am sîmţît-o pe chielea mea, de curînd.)

Şi mă opresc mai întîi în Bacău, unde am fost invitată de centrul George Apostu, care a organizat un super-event, cu recital de pian şi tot Dumnezeul. Aşadar, vineri ne vedem în oraşul lui Bacovia, (o să port ceva violet, ca în poeziile lui) la ora 17. Pînă atunci, vă rog io, daţi stop la lacustră, am obosit de atîta ploaie, fac apă la genunchi şi muşchi pe talpă.

apostu

Apoi sîmbătă mă voi afla în frumosul tîrg al Ieşilor, dispusă să mă convingă că e frumos, căci nu am fost decît o dată, şi atunci iarnă şi şantier şi inimă grea. Aşa că  îi mai dau o şansă, cu toţi teii în floare, să mă facă să mă îndrăgostesc de el. Voi fi la librăria Avante-garde, pe strada Lăpuşneanu, la ora 16.30.

lansare-o_sa_ma_stii_de_undeva-Iasi

O să mă întorc apoi acasă, unde copiii mei, fie-mea şi ginerică-miu, organizează în Poiana Mică evenimentul ăsta mişto, în aer liber, cu muzici, cărţi şi artă. De care sunt fuarte mîndră. Eu nu ajung la tot, dar poate mergeţi voi, care vă ştiţi amatori de festivaluri, detalii aici, click. 

Ne vedem la Bacău şi Iaşi. Uăi.

LE: că uitasem, noroc că am văzut la prinţesa urbană, să mă laud că am apărut în revista Femeia, numărul din iulie, alături de două femei talentate şi de succes în online, pe care le citesc şi eu ca să mă bucur de poveştile şi călătoriile lor, respectiv Ioana, şi Ana Maria Caia.

 

13 răspunsuri la postarea Moldova, păzea că vin!

 1. dana mihalcea spune:

  …că ghini li mai zîci, di ti unji la suflet! O sa ai succes ca moldovenii is oameni sensibili, firi de artisti!

 2. Diana spune:

  Of. Cât mi-aș fi dorit să te văd și să iau și eu o carte cu autograf de la tine. Din păcate eu ajung în Iași mult prea târziu…În iulie…Chiar plănuisem să achiziționez cartea când ajung în Iași. Să lași una și pentru mine, acolo pe Lăpușneanu. Chiar dacă nu voi ajunge în timp util, voi veni să o iau cu drag și să o alătur colecției mele de cărți de suflet. În Tulcea nu e plănuită o excursie?

 3. alice c spune:

  Uai, ce sa zic?! Ii fain la Iesi, dar tei in floare doar in Copou mai gasesti. Restul i-o taiet Nichita. Si Iesul inca e in santier, dar e frumos da.

  • Blackmya spune:

   Mai sunt tei Iasi…vezi in Podu Ros la Facultatea de Constructii , sau pe strada Arcu, dar tot in Copou e cel mai frumos! Nichita asta i-o taiet numa’ pe aia di pi Stiefan… ca a avut el un „cuc” 🙂

  • Petronela spune:

   da ci bini sună i-o tăiet, abia aştiept sî ajung sî mî adap din graiul şiel dulşie. :))

 4. DanielVoicescu spune:

  „ginerica-miu”?!… e o trasatura de familie ? fetele aleg devreme si definitiv ? 🙂

 5. Mihaela Suciu spune:

  Eu o să spun: Prezent!
  Centrul cultural din Bacău ”George Apostu”, este cea mai potrivită locație (părerea mea): spațiu, parc, terasă spre valea Bistriței; sper să-ți placă. Dacă avem și pian, bravo organizatorilor!
  Pentru cei care veniți în Bacău există trei viteze în circulație: înșet, înșetișor șî dai bataie. Atenție! nu este metrou, așa că n-o să puteți auzi la difuzor: ”Atenție sî lichesc ușile!” Băieți feriți-vă de moldovence, să nu vă pălească… dorul și amorul!
  Cât despre vreme, Petronela-fată dragă, este posibil să picure… http://www.wunderground.com/weather-forecast/RO/Bacau.html,
  sau să ropotească, dar cu aplauze!!!
  Dacă vrei, aducem și vuvuzete… Eiii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *