MENU
zapada

de • 16 aprilie 2013 • bucăți de mineComentarii (5)

onirice

există un loc în visele mele în care nu am ajuns niciodată. ajung însă constant, repetitiv, în somn. e pe un vîrf de munte, aproape inexpugnabil. un loc alb si rece, unde cade zăpadă cu nemiluita. ar fi staţiune, dacă ar avea cabane şi pîrtii, dar nu are decît un adăpost înalt, întunecos, cu paturi înguste, la care ajung foarte greu, de fiecare dată. drumul pînă acolo e imposibil, urcuş pieptiş, printre stînci, prin tunele. nici măcar semnal la telefon nu e. în locul ăsta poposesc eu în cîte o noapte. e mereu acelaşi, oniricul meu nu îl schimbă. aceeaşi panică, acelaşi aer rece, acelaşi adăpost care seamănă mai mult cu o şură ermetică, din alte timpuri. visez locul ăsta, repetitiv, de foarte mulţi ani şi am ajuns să cred că există. la fel, cum mai demult visam că zbor, iar plutirea era atît de reală încît începusem să îmi imaginez că oi fi singura pămînteană care poate să zboare. singura.

între timp, nu mai zbor nici în vis.

5 răspunsuri la postarea onirice

 1. lucia spune:

  In copilarie, si eu visam ca zbor. La un moment dat, am fost chiar foarte convinsa ca zbor si in realitate. Acum nu mai visez ca zbor, ci doar incerc sa retraiesc pacea si linistea zborului de demult…

 2. Madalina spune:

  …sau poate ceva veiti trecute, frici cu care ai poposit si pe-aici… treburi nerezolvate… Eu nu prea am constiinta si cunostinta unor vieti trecute, tind sa cred sau nu… dar who knows? Never say never! 🙂 Oricum , e fain visul, chiar daca e mai horror asa.

 3. eurolaura spune:

  Poate ca e un loc din alta viata. Sau poate e un loc unde vei ajunge candva in viitor. Sau poate e doar un loc din sufletul tau greu accesibil in care te caznesti sa patrunzi atunci cand esti conectata la subconstient. Ce sentiment sau etapa (moment) din viata refuzi sa asimilezi, sa accepti, sa integrezi in Sinele tau? Ce simti ca-ti lipseste pentru a putea sa zbori din nou?

 4. Alex Sinov spune:

  E atat de simplu incat nu cred ca necesita interpretari „third party” 🙂

 5. vio spune:

  Nu esti singura care a zburat in vis…mi-e atat de dor de visul acela…ca ma doare.Si ,da,era repetativa situatia ,zburam ,de fapt la fiecare pas ma inaltam si pluteam in voie pana cand voiam eu sa cobor .O senzatie mai tare ca asta n-am trait nici in vis ,nici in realitate.Dar ce zic eu,visele in care zburam au fost cea mai placuta traire a mea.Si mi-e dor…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *