MENU
roscata

de • 15 septembrie 2014 • adevărurile meleComentarii (12)

pansamente

 

Mă înduioşează şi sperie naivitatea, ca să folosesc un eufemism, femeilor care plonjează cap în relaţii cu tipi ieşiţi de 5 minute şi 14 secunde din relaţii cu cîte o ea care le-a săpat şanţuri adînci pe cortex. Există o specie de astfel de doamne, salvatoarele de profesie, care sfîrşesc lamentabil, pe post de pansament îmbibat cu felurite umori, în recycle bin, întrebîndu-se chinuitor ele unde au greşit de li s-a întîmplat una ca asta.

Tipii care îţi spun din prima că o urăsc pe fosta şi că e o nenorocită care le-a distrus viaţa, de cele mai multe ori nu sunt nişte bieţi victimi, ci doar nişte băieţei coaieless care nu sunt capabili să îşi asume şi propriile greşeli care i-au adus în situaţia de plîns. Nu pune botul. Nu există un singur vinovat în nicio despărţire. Unless unul dintre ei este bolnav psihic, treabă care se rezolvă cu medicaţie.

Carevasăzică, dacă tocmai ai cunoscut un tip care pare extraordinar… de distrus după fosta, ia-ţi fuguţa tălpăşiţa, lasă-l să se consoleze mai întîi singur şi să te caute după ce se va fi vindecat.

Vei fi tentată să pui boticul ăla frumos la vrăjeala lui, că aia e o nebună, o curvă, o femeie rea şi să te erijezi tu în doctorul sufletului lui rănit, să-i arăţi tu că există şi femei mişto pe lume, ce bine că te-a întîlnit să-l faci la loc, dar ai grijă, e o capcană tip laţ în care îţi prinzi singură gîtul. Nu te mira apoi dacă descoperi că s-a întors la ea fără să îţi dea un sms măcar.

Cum să te prinzi dacă e încă sub farmecele fostei şi gata să alerge la ea şi să retracteze tot ce a spus urît ca să îi mai lingă o dată cl… ă, asta, picioarele?

Dacă din prima zi de cînd te-a cunoscut ţi-a plîns în braţe şi ţi-a povestit ce nenorocită e aia, ce mult a iubit-o şi cum l-a lăsat pe jos fără să fi avut nicio vină, presupus pentru altul, atunci, cel mai probabil, ţii în braţe un domn care a determinat o altă femeie să fugă rupînd pămîntul. Ţine minte, nicio femeie nu pleacă de acolo de unde îi e bine. Şi niciun bărbat mişto nu vorbeşte urît despre femeia pe care susţine că a iubit-o la leşin. Orice poveste are două versiuni, s-ar putea să ai un şoc auzind-o pe a ei.

Dacă nu vorbeşte decît despre fosta cînd se vede cu tine, atunci, Houston, you got a problem! A big one. Nu înseamnă că e un tip deschis, ci că e în plină obsesie pentru doamna, nu e fir atent la tine. Dar da, sexul cu tine îl ajută să se mai consoleze. Ştiu, cu cît îţi dă mai puţină atenţie şi pare mai dezinteresat, cu atît ţi se aprind călcîiele mai tare, dar grijă mare cu fosta pe scări, să nu te împiedici să-ţi rupi superbitate de cap.

Dacă tu vii să-l vezi de departe, iar el te scoate la bere în barul în care merge fosta, iar acolo se aşază cu faţa spre ea şi îi urmăreşte fiecare mişcare, e timpul să te ridici şi să pleci, căci nu dă doi bani pe tine, te-a adus acolo ca să încerce să o facă geloasă şi ca să o mai vadă o dată. Iar dacă atunci cînd ea se ridică şi pleacă, el  sare de pe scaun şi te lasă singură la masă preţ de o jumătate de oră, ca să o urmărească unde se duce şi cu cine se întîlneşte, s-ar putea să stai la masă cu un băiat care îşi hărţuieşte fosta iubită şi nu ai nicio scuză dacă eşti încă acolo cînd se întoarce tulburat la masă.

Iar toate astea sunt valabile şi în sens invers şi giratoriu.

P.S: Orice asemănare cu situaţii şi persoane din viaţa reală nu este deloc întîmplătoare.

 

 

12 răspunsuri la postarea pansamente

 1. constantin constantinescu spune:

  Buna dimineata! Sunt de acord cu tine. Totusi, exista nuante pe care, chiar daca ai vrea, nu le poti surprinde in cateva randuri. Ar trebuie o carte sau o biblioteca. Faptul ca, in final, accepti regulile de circulatie arata ca incerci sa fii maleabila si intelegatoare, sa indulcesti consecintele acestei cautari neobosite a perfectiunii umane pe care, putin neinspirat, o numesti „un tip misto”. Aici ma despart de tine si iti spun: nu exista ” tipi misto” nici tipe misto! Exista valori umane, educatie, etica, morala, experienta de viata, iubire, compasiune etc. Nu exista perfectiune, barbati sau femei perfecte, poate doar misto, pe alocuri. Reteta unui relativ echilibru este simpla: iubire neconditionata, acceptarea durerii, iertarea, rabdarea, intelepciunea etc.
  Nu suntem perfecti, dar, macar putem incerca. Cam asta ar fi de cautat la iubitii, prietenii, semenii nostri: dorinta de a fi mai buni, de a se autodepasi, de a nu fi „suficienti”. Scrii frumos si te perfectionezi continuu si cu ajutorul comenturilor,sper.

 2. Radu spune:

  Sunt si barbati care se arunca in cap in relatii de genul. Din pacate, eu am fost unul dintre ei si dupa 5 ani de zile ies cu greu dintr-o relatie care „mi-a sapat santuri adanci pe cortex” 🙂

  • Constantin Constantinescu spune:

   Asa esti tu, Radu. Si vei face mereu la fel. Nu e nici rau, nici bine. Din relatii, dupa 5 ani, poti iesi din varii motive. Eu nu le-as cauta. Iesi, doare si sigur trece. Apoi, cu totii, o luam de la cap. Viata. Si timp care se scurge. Implacabil, dar frumos.

 3. Elena spune:

  Felicitari pentru noua carte!!!
  Abia astept romanul 🙂

  • Elena spune:

   PS: te-am vazut ieri la tipografie! ma tot gandeam daca sa vin sa iti zic ca sunt cel mai mare fan :)) si pana la urma mi-am dat seama ca habar n-am daca e fain sa vina lumea asa la tine…sa-ti zica diverse..si n-am mai venit 🙂
   Oricum, te admir tare mult!

  • Petronela spune:

   ba e fain să îi cunoşti pe cititorii tăi! data viitoare nu ezita!

 4. Mihai spune:

  Cum am „cucerit” eu o tipa in 5 minute, dupa ce o vanam de mult timp :
  tocmai ma despartisem de o alta si intamplator ma aflam de vorba cu „obiectivul” si alte prietene ale ei. Veni vorba de relatia mea proaspat incheiata si in loc sa arunc cu acuze ,cum era traditia am inceput cu ” ea e o tipa super, eu am fost de vina , pur si simplu am fost un nesimtit si m-am purtat ca un magar si de aia a plecat”.Au ramas fetele…. ca la dentist.In seara aia cred ca toate ar fi vrut sa iasa cu mine ….
  PS . asta se intampla acum muuulti ani …..aveam vreo 17 si eu si ele…
  Miscat fiind de succesul acestui tip de demers ,am procedat la fel toata viata, niciodata aruncand cu noroi si nu interesat ca atunci ,ci pt ca mi se pare de-a dreptul penibil sa o faci.

  • Petronela spune:

   dragule, nu e nimic mai josnic decît să arunci cu rahat în fosta/fostul. iar cînd ăsta e comportament în serie… of. jos pălăra pentru ce ai spus atunci. 🙂

 5. dojo spune:

  Sotu’ e al treielea. Am fost trei ani jumate’ cu un baiat, 2 ani jumate’ cu altul, apoi cu el. Asa cum spui, niciodata nu a fost doar un ‘vinovat’. Cu totii am tinut relatiile sa mearga si tot noi am simtit apoi ca s-a terminat. Nu am decat cuvinte de lauda despre ‘fostii’. Lumea este mica oricum .. primul este acum medic si m-am sfatuit cu el in urma cu un an, cand pornise diabetul soacrei pe cai ‘nebanuite’. I-a fost rezident cumnatei (iti dai seama ca lumea CHIAR E MICA), iar ea, la fel, nu are decat vorbe frumoase. Am recunoscut ca si eu am gresit si el. Ne-am despartit acum 15 ani absolut decent, ne salutam, daca ne vedem pe strada. La fel si cu ‘al doilea’. Consider ca ambele relatii m-au ajutat sa inteleg si sa apreciez un barbat. Ieri s-a facut un an de cand ne-am luat, desi suntem impreuna din 2002, deci de 12 ani.

 6. Mircea Banu spune:

  cl..anţa? cl..opotul?, cl..apa?, cl…oaca?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *