MENU
http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-new-life-chapter-printed-vintage-typewriter-image31289045

de • 25 septembrie 2014 • (de)liriceComentarii (22)

how bou can you go

 

Era modelul care îşi testa limitele. Şi-a dat seama repede că nu e prea sănătos ce face, că e un abuz asupra propriei persoane, dar era atît de învăţată cu abuzurile încît aproape că nu se putea abţine. Uneori se gîndea că singurele relaţii care i se potrivesc sunt alea în care celălalt se poartă măcar uşor nasol.

Cu păunaşul biţilor a fost o experienţă asumată, cap-coadă. A ştiut continuu unde se situează. A încercat neîntrerupt să vadă, oare cît se poate lăsa enervată de un singur om? Cît rezistă pînă îi rupe capul şi i-l aşază trofeu la panoplia cu capete rupte?

Era programator, cu studii la Iaşington, zonă din care i se trăgeau şi rădăcinile. Deh, chemarea sîngelui, ca în Mioriţa, numai că limbajul nu era intraductibil în alte limbi, ca cuvîntul dor. Era java. Sau php.

Pe acest ciobănaş al softurilor l-a cunoscut la masa unui evreu, care zicea bancuri anticreştine cu Iisus. S-au luptat o vreme în dogme – curvă, curvă, dar creştină – doi cîte doi. Un an mai tîrziu, între două atacuri de panică, l-a vîrît pe haiducul internetului între cearşafuri.

Primele două luni, monstrul a stat ascuns. Păunaş a dus-o în grupul de prieteni, nişte băieţi cărora le cam curgea din gură şi pe care îi domina lejer. Prieteni care îi urmăreau reacţiile şi cînd vedeau un film împreună, să ştie cînd să rîdă. Gigel ăsta al ei era cam urîţel. Nasul mare, dar şi corespondentul mare, nu o deranja. Era şi mai mic decît ea, cu vreo 5 ani, căci decisese să se combine invers proporţional, să păstreze media de vîrstă mică. Erau frumoasa şi bestia cînd ieşeau împreună, fapt remarcat şi de unul dintre nerozii din gaşca lui: băi, Gigel, zici că suntem într-un film din ăla, în care unul oarecare o plăteşte pe una foarte bună să o ardă cu el, să îi crească cota. A rîs muiuţ, dar nu era rîsul lui.

Acest tînăr lup java avea un set de principii foarte clare după care se ghida în viaţă. Mărimea ce îl mai salva şi faptul că stătea bine cu respiraţia, dar tot nu reuşeau să compenseze faptul că era unul care: nu plătea NICIODATĂ sucul/berea/apa plată unei femei, nici cînd o invita el în oraş, pe motiv că ce plm, să îşi plătească singură; era convins că toate femeile sunt pizde şi proaste şi merită tratate cu dispreţ; nu îşi anula niciodată planurile, oricît de argumentate ar fi fost motivele să o facă, pentru că doar pizdele se răzgîndesc; era crud şi rău şi vîna defectele tuturor ca să rîdă de ele; se enerva în maximum 10 secunde şi devenea incontrolabil, iar motivele pentru care se enerva erau nenumărate; nu suporta să stea în linişte şi obliga pe toţi ceilalţi să stea în zgomot; avea întotdeauna dreptate şi absolut toţi ceilalţi erau nişte proşti.

După o vară de sex superb şi atît, Păunaş a părăsit-o pentru că şi-a permis să îl sancţioneze pentru o purtare grosolană. S-a combinat foarte repede cu o domnişoară, cu care ea s-a împrietenit şi care l-a părăsit, după ce mai întîi l-a înşelat, treabă pe care masculul alpha între miei nu o suporta. L-a recuperat şi resuscitat un an mai tîrziu, după cel mai mare eşec în dragoste din viaţa ei, fiindcă reuşea să o enerveze atît de tare că mai uita de ăla şi de cît de nefericită era, de fapt.

Dacă ar fi fost după capul lui, ar fi purtat-o prin lume îmbrăcată în hijab. Dimineaţa o inspecta atent cu ce se îmbracă, să nu se uite bărbaţii după ea. Păi bine, principiel, îmbracă-mă în straie de călugăriţă şi tot o să se uite, îi spunea, rîzînd. Nu umbla despuiată, dar pentru el orice fustă care nu acoperea şi gleznele şi orice bluză care nu se încheia la epiglotă erau motiv de scandal, că unde umblă aşa prin lume. Îl ignora sau se certau, că era iute săritoare la beregată.

De cîte ori ieşeau împreună, se lăsa cu dat afară. Considera că, dacă oamenii din jur stau cu gura căscată şi o ascultă, face pe deşteapta şi atunci încerca să o calce pe cap, de faţă cu prietenii lui, obedienţii. Să le arate el lor că nu îl face pe el una ca ea. Ştii cum e să fie unul extrem de atent la tine? Dar în sensul celălalt, să te vîneze? Sărea ca ghepardul. O umplea de rahat de faţă cu prietenii lui, le traducea, pasămite, ce vrea ea să zică. După un weekend în care a făcut asta continuu, a aruncat după el în parcare cu lada frigorifică plină cu bere.

Avea pretenţia, la ea în casă, să nu doarmă vara cu geamul deschis, că pe el îl trage curentul. Să nu stea în linişte, că el nu suportă. Să lase capacul la budă, că se enervează.

Ultimele scene. El se uită în laptopul ei şi vede o poză a amorului ei nebun printre documente. Că cine e ăla, că uite e o poză descărcată din mailul ei cu trei zile în urmă la ora 14 şi 20 de minute şi 13 secunde. Băi, haiducul laptopurilor, pînă aici, zice ea. Că el pleacă, dacă nu îi spune. Şi începe să îşi adune demonstrativ chiloţii şi tricourile şi şpreiurile. Iar ea, în loc să se aşeze în genunchi să o ierte, îi mai aduce cîte un obiect vestimentar, ia mă, să nu îţi uiţi şoseta la mine! Că am închis la Păunaşărie, gata!

Nu l-a mai văzut niciodată de atunci, nici întîmplător. A mai sunat-o să îi explice că el crede că de fapt e cam curvă şi ce bine că a scăpat de ea. Şi că are un filmuleţ pe telefon, făcut pe şestache cînd se babardeau şi poate îl trimite pe mailul companiei.

22 răspunsuri la postarea how bou can you go

 1. amelia spune:

  Lucrez cu niste zei ai ITului si incep sa suspectez ca povestea e despre juma’ din colectivu’ meu de munca.

  Stii ce ma deranjeaza cel mai tare din post? Ca niciodata un om de cacat nu se leaga de alt om de cacat, ca sa se ucida intre ei si sa lase oamenii normali in pace! Nuuu, unui om de cacat mereu ii va trebui un om misto si bun, sa-l futa la cap.

  • 3.14... spune:

   Contrastele cica se atrag. Ele vor „adevarati” nu papagali iar ei „calugarite” betoon, nu curve… si dupa un timp ea se cam satura de atata adevar iar el are tot mai multe intrebari despre ea.
   Din pacate Păunaşăria se tot extinde. Cu atatia adevarati si admiratoarele lor e si normal.

 2. matussa spune:

  tipul asta de greseala se poate face max de doua ori. prima e cind coacerea neuronilor e in proces, a doua cind neuronii s-au copt dar hormonii sunt dezorientati, sa zicem 22 cu 33. dupa care ai inteles ce nu ai de facut, ce trebuie sa ocolesti cu orice pret. s-au cum zicea o amica, sa alegi intre partida buna, din pat si complicitatea extraordinara din viata globala, in doi. chiar si cu mici rateuri in dormitor. puse in balanta nu se pot cintari. dar asta vine pe la 42. courage! portretul este bine conturat iar umorul negru il potenteaza inca. cit priveste dotarea in marime si testosteron, variabile, variabile, ca in IT….

 3. Bogdan Fottescu spune:

  http://cronicaromana.com/2006/04/04/o-treime-dintre-barbatii-romani-se-confrunta-cu-disfunctii-erectile/
  http://www.copilul.ro/stiri-copii/generale/Numarul-femeilor-din-Romania-este-in-crestere-a3268.html
  Coroborand, rezulta ca sunt prea multi boi si prea putini tauri 😉
  Viata sexuala intensa aduce beneficii incredibile asupra psihicului femeilor in special.
  Per contrario, o viata sexuala slaba sau lispsa unei astfel de activitati, are consecinte dezastruoase asupra aceluiasi psihic; o femeie nef.. e ciufuta rau!
  Astfel, „iezista o explicatie”- vorba Leanei, de ce sexul bate cortexul!
  Din nefericire, prea multe femei rabda prea multe din partea barbatilor doar pt. potenta acestora.
  A gasi un barbat aspru, tandru si viril, cu aroganta, prestanta si eleganta e un demers de cele mai multe ori sortit esecului, din cauza raritatii acestor exemplare.
  Iar in ceea ce priveste virilitatea, nu-i poti crede pe cuvant; e pe-ncercate, ca la pepeni…
  Si… de cele mai mult ori, atunci cand in sfarsit dai peste un taur in asternut, constati ca in restul timpului e bou !
  Drept care, nu-mi ramane decat sa-i multumesc(a n-a oara) lui Dumnezeu ca m-am nascut barbat … in zodia centaurului !

  • matussa spune:

   mai bogdane, eu zic asia: am sperat ca vei termina bine dar ai dat cu batu’n curul oii. asta cu femeia ne-f…plina de draci m-a amuzat copios. poate sa fie decalajul de timp, adica tu in canibalismul totemico-mioritic si eu, cititoarea macar si 50% ne-f, din punctul tau de vedere, in startreck-ul cu vibratoare. da’ despre ce vorbim noi, invrajbitii de noi…despre concursul de tras si impins cu premii tip loz in plic globalizind durata, intensitatea si cantitatea lui orgasm sau despre relatii, complicitati. iti zic asa: mai citeste textul. poate a doua oara ai sa intelegi criteriul de selectie care poate incepe cu marimea si durata dar fiind mereu insuficient se termina cu chiloti si periuta de dinti in plasa cu softer si tenesi. ai prins-o, coane? fara jena, o putem lua de la inceput…sau cum ar fi de dureros de ne-f cu o prostata facuta praf si un zob incapatinat sa exprime…mut. pai, poti avea o partenera apriga care sa dea cu mitica de pamint, si, sa-si vada de treaba cu un alt flaut mult mai mai coios sau o relatie, o complicitate dincolo de tot, in care nimeni nu pleaca cu plasa niciunde. in care selectia se face pe alte criterii pentru ca ele exista. incearca sa nu mai faci umbra digeaba, ce dracu’!

  • Bogdan Fottescu spune:

   🙂 am incercat sa explic cauza masochismului ei, avand in vedere ca singura calitate a boului, era ca e taur 😀 .
   Daca tu ai inteles altceva, imi pare rau, d’aia Petronela-i scriitoare cu har si eu comentator sporadic 😉

  • matussa spune:

   eu ma dau batuta, ca, tot n-ai inteles. si, cind cineva nu intelege dar vrea musai sa explice ma apuca amocul. drum bun!

  • Bogdan Fottescu spune:

   Ai perfecta dreptate! In ceea ce te priveste, fac umbra degeaba; nu te voi acoperi cu ea, chiar daca a venit toamna 🙂 Adio Doamna!

  • detronatu' spune:

   Clar nu mi-e, la ce fel de zob te referi: mioritic sau galic. Oridecarezimbetproduse.

  • Sab spune:

   Voi nu intelegeti, daca nu va face „fericite” taurul comunal, sunteti ciufute! Mon cher, la bani cum te descurci? Poti castiga mai bine ca mine? Stii ce non ciufute sunt femeile cu bani?

 4. Ram1 spune:

  :)..faina povestea, am ras de m-am prapadit…nu stiu daca exemplu cu It-ul e cel mai bun. Eu zic asa…exista barbati bine crescuti si TARANI. Acum sa vorbim de aia bine crescuti, ca de ceilalti n-are sens sa pierdem vremea. E chestie de gust pe care sa-i alegi. Sunt si IT-sti si artisti bine crescuti. Avantaje la ambii. It-stii sunt in general bine infipti cu picioarele pe pamant, ofera cred eu mai multa siguranta, artistii sunt mai sensibili si mai atenti la nevoile tale. It-stii sunt mai previzibili, la artisti habar n-ai ce gandesc. Artistii viseaza cum sa schimbe lumea, chiar lucrurile imposibile…It-stii o fac atunci cand e posibil. Depinde doar de tine daca poti alege sau te multumesti doar cu ce gasesti…mie mi-ar placea sa-i cunosc pe ambii:)

 5. G3ordan spune:

  Ha, ha, interesant personajul, dar parca treaba cu ‘nu putea sa stea fara zgomot’ e cam trasa de par. Am avut un prieten, care desi era tanar, ajunsese in asa hal de daca sopteai langa el nu te mai auzea, intr-atat de mult ii placea sa asculte (de regula in casti) heavy metal; totusi sa nu stea niciodata in liniste mi se pare prea masochist.

 6. Herbert spune:

  E prea frumos spus, pentru rana lasata. Iar distanta in timp, nu sterge urmele, ci le acopera in cicatrici. Daca ea a stiut ‘din prima’ cum e … de ce a ramas? Unde e limita intre a vrea/(re)invata sa fii dorita, si a accepta ‘anormalul’ unei carcase fiintabile (ar fi trebuit a fi normalul unei brute, sau anormalul unei fiinte)? Detaliile (ne) zambesc crud in plasmuire…

 7. Nemechităpa spune:

  Iartă-mă, nu pot fi aşa… :))))))

 8. laur spune:

  frumoasa poveste… lipseste „decat” clasica fraza de final: „orice asemanare cu persoane in viata sau recent decedate este intamplatoare si absolut ireala… sau nu! „… parerea mea…

 9. LorinCoryllus spune:

  Guess what! Tocmai am găsit o bucățică de text pe FB care merge ca smîntîna la sarmale cu postarea asta:
  https://www.facebook.com/JurnalulEvei/posts/296205063845283
  „Să nu iubești pe cineva care scrie.”
  :))))))))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *