MENU
cirese

by • martie 24, 2015 • (de)liriceComments (6)

so you face it with a smile

unul mare, lăbărţat pe toată faţa care azi nu îţi mai pare atît de urîtă. nici părul nu îţi mai stă aşa de rău, nu te mai simţi nici grasă, ba chiar ţi-ai părut vag inteligentă cînd te-ai trezit.

cîinii se opriseră din lătrat, cum îţi intra soarele pieziş în dormitor, să ţi se strecoare între aşternuturi, ca un amant îndelung aşteptat

te poţi îndrăgosti de tine, la o adică, atunci cînd vine primăvara.

cum zicea sean connery cu vocea lui care îţi dă furnicături pe şira spinării [în playing by heart], ne îndrăgostim de noi de fapt atunci cînd ne oglindim în ochii unui om care ne iubeşte.

şi îţi vin idei, în timp ce cînţi la semafor, cînţi în soare şi te gîndeşti că uite, lumea e plină de oameni şi într-o zi un om din ăsta, un necunoscut complet sau un cunoscut parţial, ar putea apărea şi te face să te îndrăgosteşti de tine iar. ba chiar ar putea să îţi facă şi micul dejun. omletă din ouă de prepeliţă. şi să îţi care plasele de la carrefour. şi să te mîngîie pe fese în timp ce găteşti, nu, niciodată atunci cînd speli vase. fiindcă ai reparat maşina de spălat.

şi da, poate că a fost o iarnă grea, una din iernile acelea ponosite, purtate la infinit, scămoşate la coate, murdare, îmbibate cu sudoarea rece a nopţilor de insomnie, cu izul înţepător al fricii, cu mirosul pestilenţial al cadavrului unei iubiri în descompunere, cu odorul neplăcut al dez-amăgirii.

dar apoi vine o dimineaţă din asta, solară pînă la inconştienţă, cînd deschizi în giratoriu portiera din dreapta şi o arunci în plină stradă, îi dai brînci, îi faci vînt în aerul galben şi plin de păsări care o ciugulesc cu repeziciune, îi vomită scamele ghem, aşa cum îşi vomită pisicile părul

şi o întîmpini zîmbind

o întîmpini zîmbind

cîntînd

cîntînd.

(cozy in my mind)

6 Responses to so you face it with a smile

 1. alex spune:

  da, se poate spune ca de-abia acum a venit primavara cu adevarat, cand ai inceput sa canti in soare :)

 2. Bookish Style spune:

  Am descoperit si eu ca intr-o relatie in care iubesti si esti iubit infloresti zi de zi, pui in aplicare planuri, totul se leaga. Si nu exista niciun sentiment mai placut decat asta.

 3. Mihaela spune:

  Au inflorit violetele si in Bucuresti.:-):-):-)

 4. Mihaela spune:

  Atunci zic multumesc! Azi le-am admirat peste tot pe unde am trecut. Cine stie…poate infloresc mai repede si magnoliile daca tot esti aici.;-);-);-)

 5. ionela spune:

  Azi, Brașov, munte, lac, soare, copii țipând de bucurie și alergând peste tot, părinți și bunici agitați…și totuși liniște.
  O liniște interioară de care m-am indrăgostit și pe care doar acolo o găsesc de două săptămâni, chiar și doar pentru jumătate de oră, dar de care o să încerc să mă bucur zilnic.
  La fel îți doresc și ție, Petronela, mai ales că ne-ai spus că vei avea o perioadă aglomerată, să găsești acele 30 de minute zilnic să te poti bucura de liniștea ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>