MENU
placa

de • 30 ianuarie 2014 • bucăți de mineComentarii (7)

soare şi zăpadă

Atîta soare şi atîta zăpadă. Şi cerul era albastru, brăzdat de parapante. Şi de cîte un avion care urca de după un vîrf de munte, ca un spermatozoid ceresc. Şi pe terasă la cabană lume multă, cu pielea înroşită de soare.
Şi eu vîj. Tare. Mai tare.
Şi am dat cu capul tare de gheaţă, pe zidul mic. Zdrang. Mi-am mulţumit mie cu lacrimi în ochi că purtam cască. Praf îmi făceam sfecla dacă nu. Am simţit gîndurile cum se amestecă în cap, precum zarurile. Sinapsele s-au rupt brusc de la jumătate, ca nişte vreascuri. Am stat puţin aşa, întinsă, le-am lăsat să se aşeze, să se îmbrăţişeze la loc. Apoi m-am ridicat şi am alunecat iar.
Jos m-am întîlnit cu bărbatul care acum 10 ani mă aştepta în curbă la Sulinar să-mi sărute gura îngheţată.
Am alunecat cu soarele în faţă, cu soarele în spate, cu soarele sus.
Am alunecat şi am zîmbit.
placapostavarul

7 răspunsuri la postarea soare şi zăpadă

 1. ILUZIA spune:

  esti asa…..o simfonie de culoare si viata iar mie mi se pare nedrept ca nu am o prietena ca tine.

 2. Petronela spune:

  păi ai, uite, îţi spun tot!

 3. diana spune:

  Bravo pentru casca.Ma gandesc cum e cu cliseul „traieste ca si cand ar fi ultima ta zi”…cum naiba sa faci asa ceva, ar fi risul curcilor,toate am fi curve si am iubi lumea neconditionat…bullshit.Da’ nici opusul nu-I in regula,sa te gandesti doar cand scapi de intamplare ca parca n-ai spus o vorba cuiva. Ce trebuie sa facem , cum sa fim? E carte pt. asta? probably not. Scuze pt diareea verbal ma gandeam ca daca iti suna telefonu’ cand plecai si uitai casca. Daca si cu parca.

  • Petronela spune:

   de cînd mă dau tare, nu mă mai dau niciodată fără cască. deci nu aveam cum să o uit, mă simt descoperită rău fără ea, nu am curaj să îmi dau drumul tare. 🙂

 4. Mate spune:

  Am nimerit, in sfarsit, cadoul de Vday pt. sotia mea … cele 2 carti ale tale. Era mai bine daca una macar era cu autograful tau. As vrea totusi un tricou cu „O sa ma stii de undeva”. Sunt convins ca pot imprima la un magazin specializat acest mesaj… dar vreau unul original cu autograf! (nici ca sunt pretentios, nu?) Se poate? PS Sotia mea este o mare admiratoare a ta, te urmareste si citeste csm tot ce pubilci in spaiul virtual… Cu drag, Matei!

 5. Mira spune:

  cu cata frmusete mi-ai inceput ziua, multumesc Petronela 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *