MENU
magnolie

de • 23 ianuarie 2014 • (de)liriceComentarii (7)

Honey, (o parabolă cu parfum de magnolie)

 

Afară, magnoliile s-au lăsat păcălite de aerul primaveril şi au înmugurit. Boboci s-au iţit de proşti, fără să se prindă că e ţeapă. Rozul lor  o să fie boţit de frig şi zăpadă. Vor îngheţa, tăntălăii şi nici nu o să înţeleagă măcar de ce. Că ei au zis că e bine ce fac. Soarele le-a zîmbit. I-a chemat. S-au lăsat tentaţi dar au rezistat stoic o vreme. Şi-au zis, nu ne înmugurim, că nu se face. Parcă a venit prea repede primăvara, mi-e că nu e combinaţie. Să nu ne-o luăm în fotosinteză, iar. Până la urmă au cedat, ca orice boboci fără pic de sevă cenuşie, nimic. Iată-i. De un roz aproape desuet în ingenuitatea lui. O să îi îngenuncheze crivăţul. Vor tremura o vreme, ca nişte căţeluşi abia fătaţi. Apoi vor îngheţa. Îngheţul e dulce,  ştiu eu de cînd am stat sub avalanşă. Li se va face cald şi vor visa. Vor visa că soarele a rămas de două suliţe pe cer. Că au înflorit ca o spumă. Că două degete subţiri le-a mîngîiat o singură petală. Un nas mic le-a inhalat parfumul. La vremea cînd vor visa-simţi atingerea, vor fi deja morţi.

Îngheţaţi.

 

 

7 răspunsuri la postarea Honey, (o parabolă cu parfum de magnolie)

 1. ILUZIA spune:

  Domnule dar carcotasa esti! ba ca ai trecut oceanul , ba ca ai stat sub zapada….pai eu am dat salariul pe o luna sa fac 4 sedinte de criosauna sa ma bage fatuca aia la minus jde grade pe cand tu ai experimentat moca.

 2. petronela spune:

  sunt o nerecunoscatoare.

 3. Luminita spune:

  Ma tem ca anul asta nu voi avea nici magnolii, nici lalele, din aceeasi cauza: stau sa crape nebunii de muguri pe magnolie iar lalele-s de-o palma afara, desi am infipt bulbii regulamentar!

 4. Bogdan Fottescu spune:

  Florile ca florile, da’ ce te faci cu fructele, ca „e papa bun” si natural…

 5. Bogdan Fottescu spune:

  Bijuteria potrivita, la locul potrivit 😉

 6. May spune:

  Ce zglobiu si fain si copilaresc e textul asta! Imi vine sa il citesc pe post de poveste de seara odorului meu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *